Τ. Ερντογάν: Το ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων δεν έχει αξία

«Το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν έχει καμία αξία και η Τουρκία δεν το αναγνωρίζει» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματός του, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στο ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο Ταγίπ Ερντογάν στην ίδια ομιλία υποστήριξε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να συναντήσει τον Ντ. Τράμπ, μία ακόμη ένδειξη ότι το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων θα επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμα τις κοινές περιπολίες με τη Ρωσία στα σύνορα με τη Συρία, οι οποίες, όπως είπε, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Άγκυρα η αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από τα σύνορα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς πρέπει να εκκενωθεί η Έιν Ελ Αράμπ από τους «τρομοκράτες» και να περάσει στον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα