Τ. Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση – «Ρίχνει» στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο Αμπτουλχαμίτ

Κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, βγάζοντας το γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαμίντ Χαν, για να ξεκινήσει γεωτρήσεις τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή έχει φόντο τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, την οποία το τουρκικό ΥΠΕΞ φανερά ενοχλημένο χαρακτήρισε «μάταιη» και «αυτοκαταστροφική» για την Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, Χουριέτ, που επικαλείται ανακοίνωση της εταιρίας πετρελαίου, το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν είναι έτοιμο να βγει στη Μεσόγειο, ώστε τις επόμενες ημέρες -όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται- να αρχίσει γεωτρήσεις στη θαλάσσια περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα ο διευθυντής της εταιρείας πετρελαίου της Τουρκίας, το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν είναι στο λιμάνι Τάσουτζου και κάνει ετοιμασίες.

Το τουρκικό γεωτρύπανο θα ξεκινήσει τις έρευνες μέσα στις επόμενες ημέρες, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς σε ποια περιοχή θα επιχειρήσει, γεγονός που δεν αποκλείει για μια ακόμα φορά η Τουρκία να προχωρήσει σε προκλητικές ενέργειες τόσο απέναντι στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα