

Κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, βγάζοντας το γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαμίντ Χαν, για να ξεκινήσει γεωτρήσεις τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας.
Η εξέλιξη αυτή έχει φόντο τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, την οποία το τουρκικό ΥΠΕΞ φανερά ενοχλημένο χαρακτήρισε «μάταιη» και «αυτοκαταστροφική» για την Αθήνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, Χουριέτ, που επικαλείται ανακοίνωση της εταιρίας πετρελαίου, το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν είναι έτοιμο να βγει στη Μεσόγειο, ώστε τις επόμενες ημέρες -όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται- να αρχίσει γεωτρήσεις στη θαλάσσια περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα ο διευθυντής της εταιρείας πετρελαίου της Τουρκίας, το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν είναι στο λιμάνι Τάσουτζου και κάνει ετοιμασίες.
Το τουρκικό γεωτρύπανο θα ξεκινήσει τις έρευνες μέσα στις επόμενες ημέρες, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς σε ποια περιοχή θα επιχειρήσει, γεγονός που δεν αποκλείει για μια ακόμα φορά η Τουρκία να προχωρήσει σε προκλητικές ενέργειες τόσο απέναντι στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.
Σχετικά Νέα
Πούτιν: Προτείνει απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας
ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή «απευθείας» και «χωρίς προαπαιτούμενα» διαπραγματεύσεων μεταξύ.
Ινδία-Πακιστάν: Αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της εκεχειρίας
Η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν χθες Σάββατο σε κατάπαυση του πυρός ύστερα από.
Ρεύμα: Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων επιδότησης για τις επιχειρήσεις -Οι τρεις κατηγορίες
Από αύριο, Δευτέρα 12/5, θα μπορούν να πραγματοποιούνται οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για επιδότηση.
Στις κάλπες σήμερα οι Αλβανοί – Τέταρτη θητεία διεκδικεί ο Ράμα
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Αλβανοί για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες ο πρωθυπουργός.