Τ. Ερντογάν: Δεν θα βλέπουμε τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο από την εξέδρα

«H Τουρκία, με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, δεν είναι δυνατόν να παραμείνει παρατηρητής των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο από την κερκίδα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια βιντεοσκοπημένης ομιλίας του σε συνέδριο, τρεις μέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sabah, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και κατά της ΕΕ υποστηρίζοντας ότι «η Ε.Ε πρέπει να λυτρωθεί από την στρατηγική τύφλωσή της το συντομότερο δυνατό και δεν πρέπει να επιτρέψει τη χρήση της ως πολιορκητικού κριού στην Ανατολική Μεσόγειο για την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα» και παράλληλα, πρόσθεσε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει πως δεν θα δεχτούμε χάρτες και σχέδια που θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας. Η Ε.Ε μην χρησιμοποιήσει την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους ως αναχαιτιστικό παράγοντα στην ανατολική Μεσόγειο».

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα στη Μεσόγειο όχι αποκλείοντας ο ένας τον άλλον, αλλά φέρνοντας όλους τους παράγοντες της περιοχής κοντά στο ίδιο τραπέζι, συμπλήρωσε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε «η πρότασή μας να διοργανώσουμε ένα συνέδριο στο οποίο θα πραγματοποιηθούν όλες οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και των Τουρκοκυπρίων βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ζητώ από όλες τις χώρες που είναι οι γείτονές μας στη Μεσόγειο να σταματήσουν να βλέπουν αυτό το ζήτημα (Ανατολική Μεσόγειος) ως “παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα