Τ.Ερντογάν: Δεν αποκλείω συμφωνία όπως της Λιβύης με τους Ταλιμπάν- Τι δήλωσε για τους S-400

«Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους Ταλιμπάν και αν ζητηθεί, θα εξετάσουν το αίτημα για την διοίκηση του αεροδρομίου, αλλά προέχει η ασφάλεια του». δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας από τις επισκέψεις του στο Σεράγεβο και Μαυροβούνιο, μέσα στο αεροπλάνο, όπου απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Τούρκος πρόεδρος, τόνισε χαρακτηριστικά πως «όταν πέρασε η ασφάλεια στους Ταλιμπάν είδατε τι έγινε, 200 νεκρούς είχαμε. Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί σε τέτοιο περιβάλλον και να συμμετέχει σε ενέργειες όπου θα μετατραπεί σε λίμνη αίματος».

Σε ερώτηση για το αν η Τουρκία επιδιώκει μια συμφωνία με τους Ταλιμπάν, όπως αυτή της Λιβύης, απάντησε ότι «Δεν αποκλείω να γίνει μια συμφωνία όπως της Λιβύης. Μπορούμε να συνάψουμε μια παρόμοια. Φτάνει να έχουμε απέναντι μας κάποιον υπεύθυνο. Αν υπάρχει, γιατί να μην το κάνουμε. Το δικό μας μέλημα είναι να λύνουμε προβλήματα».

Σημείωσε δε ότι πιστεύει οι Ταλιμπάν να έχουν αλλάξει τακτική, ενώ σε σχέση με τις γυναίκες, επεσήμανε ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, δεν θα είναι όπως πριν. «Κατά τη γνώμη μου η συμπεριφορά των Ταλιμπάν για τις γυναίκες δεν θα είναι όπως 20 χρόνια πριν», είπε.

Για τις δηλώσεις που έχουν γίνει από Ρώσους επισήμους περί απόκτησης και δεύτερου πακέτου S – 400 κλπ, ανέφερε ότι «Εμείς δεν έχουμε αμφιβολίες. Εμείς με τη Ρωσία έχουμε συνεργασίες και για τα S-400 και στην αμυντική βιομηχανία έχουμε κάνει πολλά βήματα… Να σας πω και κάτι ακόμα εναλλακτικά. Πχ έχουμε χρησιμοποιήσει τα ρωσικά Ilyushin στις τελευταίες πυρκαγιές και συζητήσαμε, στην τελευταία μας επικοινωνία, και αυτό το θέμα. Και όλα αυτά τα θέματα, θα τα συζητήσουμε όταν επισκεφτώ την Ρωσία».

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα