Τ. Ερντογάν: “Από την Αμερική έως τη Σιβηρία τα σύνορα της καρδιάς μας”

“Άλλα είναι τα σύνορα του κράτους μας κι εντελώς άλλα είναι τα σύνορα της καρδιάς του λαού μας”, ανέφερε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του χθες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά πως “τα σύνορα του κράτους μας εκτείνονται από την Ανατολή στη Δύση, από την Αδριανούπολη στην πόλη του Καρς, από τον βορρά στο νότο, από τη Σινώπη μέχρι και το Χατάι. Όμως τα σύνορα της καρδιάς του λαού μας φτάνουν από την Ευρώπη μέχρι και στο πιο ακραίο σημείο της Ασίας, όπως από τη Σιβηρία μέχρι και τα βάθη της Αφρικής, ξεπερνούν τους ωκεανούς και φτάνουν μέχρι και την Αμερική”.

Όπως σημείωσε ο Τ. Ερντογάν, κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί πως με τα αδέρφια μας που ζουν στις γεωγραφικές περιοχές που έχουμε κοινή ιστορία και πολιτισμό έχουμε στενούς και ειλικρινείς δεσμούς”.

Τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας συνέχισε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά.

“Στα προβλήματα που ζούμε με την Ελλάδα, εκατομμύρια φορές έχουμε εμείς δίκιο. Στον κόσμο δεν υπάρχει άλλη χώρα με χωρικά ύδατα στα έξι μίλια και με εναέριο χώρο στα 10. Στρατιωτικοποιήθηκαν 16 νησιά παρά τη Συνθήκη της Λωζάνης”, είπε.

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, ανέφερε πως “η Ελλάδα συνεχίζει τις προβοκατόρικες ενέργειες και την προβοκατόρικη ρητορική, ενώ σε κάποιες περιόδους τις αυξάνει. Με τα εξοπλιστικά η Ελλάδα μπαίνει κάτω από ένα μεγάλο οικονομικό βάρος. Υπό αυτές τις συνθήκες πρέπει να δουν πώς αυτή η υπερβολική προσπάθεια εξοπλισμού θα φέρει βάρος και θα προκαλέσει ζημιά στον ελληνικό λαό. Αν κάνουν τα εξοπλιστικά για την Τουρκία είναι λίγα, αν το κάνουν για αμυντικούς λόγους είναι πολλά”.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, για το θέμα της προμήθειας F-16 ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι, “το θέμα αυτό όπως και ο εκσυγχρονισμός τους είναι μια μακρά διαδικασία και αναμένουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα τελειώσει θετικά; Ίσως. Αλλά σίγουρα; Όχι. Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία. Εάν αγοράσουμε νέα F-16, η Πολεμική μας Αεροπορία θα ανακουφιστεί σοβαρά μέχρι να κατασκευαστεί το δικό μας Εθνικό Μαχητικό”.


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα