Τ.Χατζηβασιλείου: Οι κυρώσεις θα ενεργοποιηθούν αν η Τουρκία επιδείξει παραβατική συμπεριφορά

Θετικό χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής σχετικά με την Τουρκία ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή Της Κυριακής», σημειώνοντας ότι η ΕΕ υιοθέτησε την διττή προσέγγιση έναντι της Τουρκίας, την οποία επιδιώξαμε εξαρχής. «Στο τραπέζι υπάρχουν θετικά μέτρα, υπό προϋποθέσεις, και περιοριστικά μέτρα, εφόσον η Τουρκία επαναλάβει μονομερείς ενέργειες και παραβατική συμπεριφορά έναντι κρατών-μελών» αναφέρει και συμπληρώνει ότι οι εταίροι μας «έλαβαν σοβαρά υπόψη τις ελληνικές ευαισθησίες και έτσι η κοινή δήλωση ακολουθεί το πνεύμα της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του κ. Μπορέλ, καθώς και των αποφάσεων των προηγούμενων συνόδων». «Πάντως, είχαμε σημαντικές θετικές προσθήκες στο αρχικό κείμενο ακριβώς χάρη στις διαδοχικές διαπραγματεύσεις και την επιμονή του πρωθυπουργού» τονίζει.

Ο κ. Χατζηβασιλείου επισημαίνει ότι συνεχίζεται η περίοδος εποπτείας της Τουρκίας μέσω μιας διαδικασίας με όρους και προϋποθέσεις και ότι η Ευρώπη δεν δίνει λευκή επιταγή στην Τουρκία. «Επίσης η πορεία των διερευνητικών επαφών θα δείξει τις προθέσεις της Τουρκίας» υπογραμμίζει τονίζοντας ότι σε η ‘Αγκυρα θα βρίσκεται στο μικροσκόπιο έως την σύνοδο του Ιουνίου.

Σε ερώτηση για το εάν οι κυρώσεις παραμένουν στο τραπέζι ο βουλευτής της ΝΔ αφού σημειώνει ότι η απειλή των κυρώσεων είχε θετικό αποτέλεσμα στην αλλαγή στάσης της ‘Αγκυρας, υπενθυμίζοντας τη στάση της Τουρκίας το καλοκαίρι που μας πέρασε, αναφέρει ότι οι κυρώσεις και τα περιοριστικά μέτρα, καθώς και όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Ε.Ε., παραμένουν στο τραπέζι. «Θα ενεργοποιηθούν, αν η Τουρκία επιδείξει παραβατική συμπεριφορά που θίγει τα συμφέροντα των κρατών-μελών. Το μήνυμα προς την ‘Αγκυρα είναι ξεκάθαρο» τονίζει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα