Τ. Χατζηβασιλείου: Κινδύνευσε από ρουκέτες της Χαμάς στο Ισραήλ – Συγκλονιστικό βίντεο

Την εμπειρία να βρίσκεσαι στην τοποθεσία όπου ρουκέτες της Χαμάς πλήττουν την περιοχή έζησε ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου επισκεπτόμενος το Ισραήλ.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος σε ανάρτησή του στο «Χ» (πρώην Twitter) συμμετέχοντας σε αποστολή βουλευτών από ευρωπαϊκές χώρες, «για να δούμε από κοντά την κατάσταση στο πεδίο», ξαφνικά «ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου», καθώς ρουκέτες της Χαμάς είχαν εκτοξευθεί από τη Γάζα.

Ακολουθώντας τις οδηγίες των υπευθύνων κατέβηκε από το όχημα και ξάπλωσε στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου. «Οι ρουκέτες της Χαμάς ακούγονταν η μία μετά την άλλη, καθώς αναχαιτίζονταν από το Iron Dome», όπως σημειώνει.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Συγκλονιστική εμπειρία πριν από λίγο στο Ισραήλ.

Βρίσκομαι από το μεσημέρι στο Ισραήλ, συμμετέχοντας σε αποστολή βουλευτών από ευρωπαϊκές χώρες, για να δούμε από κοντά την κατάσταση στο πεδίο.

Επιστρέφοντας απόψε με τους συναδέλφους βουλευτές και τα στελέχη του American Jewish Committee από τη Ραχάτ στο Τελ Αβίβ, ξαφνικά ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου.

Μας ζητήθηκε να κατέβουμε από τα οχήματα και να ξαπλώσουμε στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου.

Οι ρουκέτες της #Χαμάς ακούγονταν η μία μετά την άλλη, καθώς αναχαιτίζονταν από το Iron Dome.

Είναι αναγκαία η συνεννόηση για την ειρήνη!»

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την περιπέτειά του ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως χαρακτηριστικά: «Επισκεφθήκαμε το κιμπούτς Μπεερί κοντά στη Γάζα και στη συνέχεια την πόλη Ραχάτ των Βεδουίνων και επιστρέφοντας στο Τελ-Αβίβ, ξαφνικά, περίπου 15 χιλιόμετρα πριν το κέντρο της πόλης, ήχησαν σειρήνες πολέμου και μας έδωσαν την εντολή από την αστυνομία αμέσως να αποβιβαστούμε από τα οχήματα πάνω στον αυτοκινητόδρομο, να πηδήξουμε το κιγκλίδωμα και να ξαπλώσουμε κάτω από το αυτοκινητόδρομο, στο χώμα, στο έδαφος για δέκα λεπτά με τα χέρια μας στα κεφάλια. Ήταν συγκλονιστική εμπειρία, διότι ακουγόταν σειρήνες».

«Σου προκαλεί πολύ άγχος να ακούς τις ρουκέτες της Χαμάς να σκάνε στον αέρα από τον Iron Dome. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί που μας συνόδευαν το θεώρησαν πολύ φυσιολογικό. Οι άνθρωποι σηκώθηκαν κατευθείαν και μπήκαν στα αυτοκίνητα, ενώ εμείς όλοι οι υπόλοιποι, βουλευτές από την Ελλάδα, την Κροατία, την Τσεχία, τη Γερμανία, δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβαινε» πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηβασιλείου σημείωσε ότι φτάνοντας στο Ισραήλ σε πιάνει ένα δέος διότι έχει παντού καταφύγια, έχει παντού οδηγίες στα κτίρια για τα καταφύγια, ακόμα και στο ξενοδοχείο. «Φτάνοντας σου εξηγούν, πριν σου δώσουν το κλειδί του δωματίου σου, πού είναι το καταφύγιο στο κτήριο σε περίπτωση που ηχήσουν οι σειρήνες για ρουκέτες της Χαμάς, είναι συγκλονιστική πραγματικότητα, την οποία βιώνουν εδώ οι άνθρωποι καθημερινά με τον πιο σκληρό τρόπο», είπε.

«Επιμένουμε για δύο πράγματα: Ότι χρειάζονται ανθρωπιστικές παύσεις διαρκείας για να μπορέσουν να στηριχθούν οι άνθρωποι στη Γάζα που έχουν μεγάλη ανάγκη. Και βέβαια χρειάζεται η Χαμάς να δώσει πίσω τους ομήρους. Χωρίς απελευθέρωση των ομήρων δεν βλέπω μεγάλη πιθανότητα για την οποιαδήποτε αποκλιμάκωση στην περιοχή. Αυτό είναι συνθήκη στην Ευρώπη για να μπορέσει να γίνει οποιαδήποτε συνεννόηση. Και σε κάθε περίπτωση η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη».

Όπως είπε, «συναντήσαμε ανθρώπους, ακόμα και Άραβες, Ισραηλινούς πολίτες που χάσανε τα παιδιά τους, χάσανε τις γυναίκες τους ή απήχθησαν τα παιδιά τους από τη Χαμάς. Στο μουσικό φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου οι διηγήσεις τους είναι συγκλονιστικές. Δεν μπορεί να τις περιγράψει κανείς αν δεν τις δει από κοντά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα