Τ. Αλεξιάδης: Μόνο με αλληλεγγύη και συλλογικότητα λύνονται τα προβλήματα στο ασφαλιστικό

«Ελπίζω οι πολίτες να μελετήσουν το πρόγραμμα της ΝΔ για να καταλάβουν το τι προτείνει και να το συγκρίνουν με το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019. H ΝΔ λέει παχιά λόγια, αλλά δε βασίζονται σε κάποια τεκμηρίωση. Προβλέπει μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων χωρίς να εξηγεί από που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα. Αφήνει ένα υπονοούμενο για μείωση δαπανών, αλλά αν πρόκειται για τη μείωση κοινωνικών δαπανών για την υγεία και την παιδεία, οι πολίτες πρέπει να το καταλάβουν» σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Διονύση Ελευθεράτο.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον ΕΝΦΙΑ, τόνισε πως η ΝΔ ευνοεί τα πολύ πλούσια στρώματα, ενώ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει μεγάλες ελαφρύνσεις για τις μικρές και μεσαίες περιουσίες: «Με το πρόγραμμα της ΝΔ, ένα διαμέρισμα αξίας 50 χιλιάδων ευρώ στον Κορυδαλλό και ένα εξοχικό 13 εκατομμυρίων ευρώ θα έχουν το ίδιο ποσοστό μείωσης του ΕΝΦΙΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε πως μέχρι το 2010 οι φόροι για τα ακίνητα έφταναν τα 700 εκατομμύρια ευρώ και επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έφτασαν τα 3,4 δισ.: «Δεν έχει ξαναγίνει τόσο μεγάλη αύξηση φορολογικών επιβαρύνσεων στην Ελλάδα. Με εμάς από την πρώτη χρονιά ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται» είπε και σημείωσε πως για το 2019 τα εκκαθαριστικά του συγκεκριμένου φόρου θα είναι μειωμένα κατά 260 εκατομμύρια ευρώ, θυμίζοντας παράλληλα πως ο φόρος επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε πιο δίκαιος και πιο αναλογικός.

Για το θέμα των συντάξεων, υποστήριξε πως «από το 2009 οι συνταξιούχοι έβλεπαν συνέχεια περικοπές. Με εμάς 620 χιλιάδες συνταξιούχοι από τον Φεβρουάριο του `19 είδαν κάθε μήνα -μικρές έστω- αυξήσεις, ενώ 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μια επιπλέον σύνταξη».

«Η ΝΔ πρέπει να απαντήσει ποιος κατέστρεψε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Αν δεν κάναμε τις παρεμβάσεις με τον νόμο Κατρούγκαλου, το ασφαλιστικό δεν θα σωζόταν» δήλωσε και επεσήμανε πως η μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές. Άσκησε κριτική στις υποσχέσεις Μητσοτάκη για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών “αφού δεν εξηγεί από που θα βρει τα λεφτά” και επεσήμανε τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του ασφαλιστικού “Πινοσέτ” που σχεδιάζει να φέρει η ΝΔ: “Στο επαγγελματικό ταμείο υπάρχει ανταποδοτικότητα. Πληρώνεις για να έχεις. Δεν πληρώνεις; Δεν έχεις. Εκεί μας οδηγεί η ΝΔ και πρέπει να το καταλάβουν καλά οι πολίτες”.

Ασκώντας κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ, σημείωσε πως “ένα από τα λάθη που κάναμε στην προεκλογική περίοδο στις ευρωεκλογές, είναι το ότι δεν πιέσαμε τη ΝΔ να εκφράσει ακριβώς τις προτάσεις της για μια σειρά από ζητήματα. Αν οι πολίτες καταλάβαιναν τι κάναμε εμείς και συνέκριναν το τι έκανε και τι προτείνει η ΝΔ, θα έβλεπαν τον εφιάλτη που έρχεται”.

Τέλος, ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε πως μόνο «με λογικές αλληλεγγύης και με συλλογικότητα λύνονται τα προβλήματα στο ασφαλιστικό» και κάλεσε τον λαό να αποφασίσει ποιο μοντέλο ανάπτυξης επιθυμεί. Αυτό στο οποίο τα νέα παιδιά θα ζουν με χαμηλούς μισθούς και εργασιακή ανασφάλεια ή αν θα συνεχιστεί αυτό που ξεκίνησε αυτή η κυβέρνηση, η οποία βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, θυμίζοντας παράλληλα πως επί ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί η ανεργία και έχει αυξηθεί και η απασχόληση των νέων.

Σχετικά Νέα