Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούν 3rd, 2016

Tι συζήτησαν Μητσοτάκης – Βαλς

mitsotakis-708_34Για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την οικονομία και το προσφυγικό ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν την Παρασκευή, και σύμφωνα με πηγές της ΝΔ στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά και παραδοσιακά άριστες σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας, αλλά και του ελληνικού και γαλλικού λαού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε το Γάλλο Πρωθυπουργό για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα για τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει ως προς την πορεία της πραγματικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την ανάγκη μίας διαφορετικής σύνθεσης οικονομικής πολιτικής, στη βάση της μείωσης της υπέρμετρης φορολογίας, της μείωσης των δημοσίων δαπανών και της ενίσχυσης των μεταρρυθμίσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον στρατηγικό στόχο για ανάπτυξη 4%, με πλεονάσματα της τάξης του 2%, καθώς και στην αναγκαία και επείγουσα διαμόρφωση θετικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, που είναι ζωτικής σημασίας για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να υπάρξει συνεχής εγρήγορση και συντονισμένη δράση, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της Ευρώπης, συμπίπτοντας στην εκτίμηση ότι είναι αναγκαίο να αναληφθούν πολιτικές και δράσεις για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και της απήχησής της στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Τέλος, έκαναν επισκόπηση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό.

Πηγή: ΑΠΕ –ΜΠΕ

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo