Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούλ 14th, 2016

Μπόρις Τζόνσον: Προτεραιότητα έχουν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

2003233Έχουμε τεράστια ευκαιρία να αποκτήσουμε μεγάλη επιτυχία στη νέα σχέση μας με την Ευρώπη είπε ο Boris Johnson
Την θέση ότι προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Μ. Βρετανίας είναι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ διατύπωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson.
Η τοποθέτηση αυτή ήρθε ως απάντηση στις δηλώσεις Obama πριν το δημοψήφισμα, όταν και προειδοποιούσε πως η Βρετανία θα «βρεθεί στο τέλος της ουράς» όσον αφορά τις εμπορικές συμφωνίες, εάν αποφασίσει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως είχε πει ο Obama στο BBC, μια νέα, ξεχωριστή συμφωνία για εμπόριο με τη Βρετανία θα μπορούσε να γίνει στο απώτερο μέλλον, αλλά «όχι σύντομα, εφόσον η προτεραιότητά μας είναι οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.».
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Sky News εάν σκόπευε να ζητήσει συγγνώμη από τον Obama για όσα ανέφερε του σε άρθρο που είχε γράψει για την βρετανική εφημερίδα Sun και στο οποίο υποστήριζε ότι «ο ημι-Κενυάτης» πρόεδρος ήταν προκατειλημμένος εναντίον της Βρετανίας λόγω «μιας προγονικής απέχθειας για την βρετανική αυτοκρατορία», ο Johnson απάντησε ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα είναι πρώτες στην ουρά».
«Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία στη χώρα αυτή να αποκτήσουμε μεγάλη επιτυχία στη νέα σχέση μας με την Ευρώπη και παγκόσμια, και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από το ότι μου ζητήθηκε να παίξω και εγώ ένα ρόλο σε αυτό», είπε ο νέος ΥΠΕΞ της Μ. Βρετανίας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo