«Και οι τέσσερις θεσμοί θα πρέπει να συμφωνήσουν», αναφέρει στην εφημερίδα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ που δεν κατονομάζεται, προσθέτοντας ότι σε αυτή την περίτπωση θα είναι δυνατή μια γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Όπως αναφέρει η SZ, χθες Τρίτη, οι εκπρόσωποι των τριών ευρωπαϊκών θεσμών, δηλαδή της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ήθελαν να διαπραγματευτούν με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικό Ταμείου και το έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί προαπαιτούμενο για το Ταμείο, προκειμένου να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Ωστόσο, το Βερολίνο καθώς και άλλες χώρες της ΕΕ, έχουν ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει επιπλέον χρηματοδότηση χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.