

Ένα σύστημα που θα παρακολουθεί και θα καταγράφει όσα γίνονται στα μέσα κοινωνική δικτύωσης θα αποκτήσει η ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας, που εδρεύει στο Περιστέρι, θα αποκτήσει πρόσβαση σε αναλύει στοιχεία που θα προκύπτουν από λογαριασμούς σε Facebook, Instagram, Twiter και Youtube, ενώ θα παρακολουθεί και συνομιλίες σε Viber και Whatsapp.
Στόχος του εν λόγω συστήματος θα είναι ο εντοπισμός περίεργων επαφών ή αναζητήσεων που ενδέχεται να αποκαλύπτουν εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του συστήματος αναμένεται να επιταχυνθούν έπειτα κι από την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στις ΗΠΑ.
Η Αστυνομία αναμένεται να εντείνει την παρακολούθηση των social media, καθώς στο παρελθόν έχουν προκύψει στοιχεία από το διαδίκτυο που οδήγησαν στην εξάρθρωση 15 εγκληματικών οργανώσεων και τη διαλεύκανση 10-15 δολοφονιών.
Μέσα από σύστημα που θα παρακολουθεί τα πάντα, λειτουργώντας ως «Μεγάλος Αδερφός», αναμένεται η Αστυνομία να μπορεί να αντλεί περισσότερα στοιχεία για το Dark Web, όπου γίνεται η συντριπτική πλειοψηφία των παράνομων δραστηριοτήτων.
Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα παρακολούθησης της Αστυνομίας στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν.
Σχετικά Νέα
Δραματική επιχείρηση διάσωσης αναρριχητή στη Λαυρεωτική – Συγκλονιστικό βίντεο
Τραυματισμένος ανασύρθηκε 32χρονος αναρριχητής μετά την πτώση του σε βάραθρο στον Άγιο Κωνσταντίνο στη.
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Βρετανός τουρίστας που χτύπησε στο κεφάλι από πτώση τζαμαρίας
Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται ένας 48χρονος Βρετανός τουρίστας,.
Προβληματισμός σε πρυτάνεις για το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης – Πυρά από την αντιπολίτευση
Προβληματισμό για την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια, το δόγμα «νόμος.
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι 13 ανήλικοι μετά την απολογία τους για συμμετοχή σε ακροδεξιά συμμορία
Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον 1ο τακτικό.