

Στο λιμάνι της Σύρου προσέκρουσε το βράδυ της Τρίτης το Επιβατηγό – Οχηματαγωγό πλοίο «ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π. της εταιρίας SEA JETS, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Μήλο για Κίμωλο – Σίφνο – Σέριφο – Πάρο – Σύρο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πλοίο κατά την είσοδο του στο λιμάνι της Σύρου προσέκρουσε με το πρωραίο τμήμα σε πλωτή δεξαμενή, η οποία βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης.
Στη συνέχεια κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους 94 επιβάτες και τα 21 οχήματα.
Ευτυχώς δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση στη Σύρο
Από έλεγχο στελέχους του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Σύρου, διαπιστώθηκε ρήγμα τεσσάρων μέτρων περίπου και ενός μέτρου ύψους στα έξαλα του πρωραίου αριστερού μέρους, πάνω από την βολβοειδή πλώρη (βολβό), ενώ προκλήθηκε επίσης ρήγμα μήκους ενός μέτρου μήκους και πέντε μέτρων πλάτους στο κατάστρωμα της πλωτής δεξαμενής.
Άμεσα έγινε επιθεώρηση από επαγγελματία δύτη στα ύφαλα του πλοίου χωρίς να διαπιστωθεί κάποια άλλη ζημιά, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που παρακολουθεί το πλοίο
Σχετικά Νέα
Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβη στην Καπέλα Σιστίνα στις εκλογές του Πάπα
Ο 79χρονος καρδινάλιος Βίνσεντ Νίκολς, ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία που συμμετείχαν στο.
Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει νέα νομοθετική ρύθμιση για απαγόρευση λειτουργίας ψησταριών σε πανηγύρια
Η κυβέρνηση διαψεύδει τα δημοσιεύματα για νέα νομοθετική ρύθμιση που αφορά την απαγόρευση λειτουργίας.
Στις φλόγες τυλίχτηκε λεωφορείο εν κινήσει στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης
Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε λεωφορείο εν κινήσει στην περιοχή του Πανοράματος στη.
Καλαμάτα: Διασώθηκαν 81 πρόσφυγες και μετανάστες χτες το βράδυ
Χτες το βράδυ κατέφθασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας 81 άτομα με βάρκες. Οι περισσότεροι.