

«Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται επανειλημμένως να αναλάβει τις εγκληματικές ευθύνες του για την κατάσταση που έχει βρεθεί πλέον η χώρα. Εμφανίστηκε για άλλη μια φορά για να διχάσει τον ελληνικό λαό, και όχι για να τον ενώσει στην κοινή προσπάθεια», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «διέπραξε το βαρύτατο ατόπημα να επικαλεστεί το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό που προκαλεί. Το Σύνταγμα, όμως, ενώνει και δεν διχάζει. Ο μόνος που διχάζει είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του».
«Βεβαίως», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «και το κράτος δικαιούται να αξιώνει από τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Κι αυτό ακριβώς είναι το νόημα για την καθολικότητα του εμβολιασμού. Όμως το Σύνταγμα λέει επίσης ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου τελούν υπό την εγγύηση του κράτους. Και ότι οι περιορισμοί των δικαιωμάτων οφείλουν να τηρούν την αρχή της αναλογικότητας».
«Ας ανοίξει το Σύνταγμα ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα κουραστεί να το βρει, είναι στο ίδιο άρθρο με τη διάταξη που επικαλέστηκε, στην παράγραφο 1 του άρθρου 25.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι στο Συνταγματικό Δίκαιο θα έγραφε κάτω από την βάση. Ευτυχώς για αυτόν όμως δεν χρειάστηκε ποτέ να περάσει από το δημόσιο πανεπιστήμιο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σχετικά Νέα
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για το πόρισμα του ΕΜΠ για τα Τέμπη
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της δημοσιοποίησης του πορίσματος.
Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη είναι αποδυναμωμένη
«Η Ευρώπη είναι αποδυναμωμένη, το ευρωπαϊκό όραμα σβήνει». Αυτό δήλωσε ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος.
Κ. Πιερρακάκης: Δεσμευόμαστε σε μια διεθνή οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες
Τη δέσμευση της Ελλάδας σε μια διεθνή οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες, καθώς και.
Σ. Ζαχαράκη στη σύνοδο Υπουργών Παιδείας στις Βρυξέλλες: Απαραίτητη η καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, για μια Ευρώπη ανταγωνιστική
Η ανθεκτικότητα και η προσαρμοστικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια κρίσεων, η σημασία.