

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των γιατρών κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
“Τελικά ήρθαν νύχτα! Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη κατατέθηκε στις 23/11 και μετά από fast track διαβούλευση έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση την Πέμπτη 1/12, με όλη την αντιπολίτευση και τους φορείς των νοσοκομείων απέναντι! Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. επιχειρεί να καταργήσει τον πυρήνα του ΕΣΥ, τη δημόσια, δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας ισότιμα σε όλους τους πολίτες!
Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και η δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ οι ιδιώτες (με το αζημίωτο, από τις τσέπες των ασθενών φυσικά) καταλύει στην πράξη την εμβληματικότερη κατάκτηση του κινήματος της μεταπολίτευσης, το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας! Οι συνέπειες θα είναι τραγικές και μάλιστα σε μια χώρα όπου οι ιδιωτικές δαπάνες των νοικοκυριών για την υγεία είναι από τις υψηλότερες στην ΕΕ.
Να μην το επιτρέψουμε!
Το νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ δεν είναι υπόθεση των γιατρών, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ!
Υγειονομικοί, εργαζόμενοι, νέοι και νέες διαδηλώνουμε έξω από τη Βουλή την Πέμπτη 1/12 και ώρα 13.00 κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τις κινητοποιήσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα!”.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.