ΣΥΡΙΖΑ: Το έγγραφο Τουλουπάκη επιβεβαιώνει το σκάνδαλο, όχι τη «σκευωρία»

Για «γελοίο ισχυρισμό» κάνουν λόγο στην Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τη θέση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ότι το έγγραφο Τουλουπάκη προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που αποκάλυψε η Καθημερινή, επιβεβαιώνει τα περί «σκευωρίας». Αντιθέτως, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, το έγγραφο επιβεβαιώνει ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων έγιναν και κρίθηκαν αξιόπιστες από το FBI πριν ξεκινήσει η έρευνα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πως οι προσπάθειες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να απαξιώσουν το σκάνδαλο ως δήθεν σκευωρία εντείνονται. Ειδικά «μετά τις αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης και την αναφορά των Εισαγγελέων Διαφθοράς περί εκβιασμού που φέρεται να έκανε ο κ. Στουρνάρας στον τότε προστατευόμενο μάρτυρα, κ. Μανιαδάκη πως αν αλλάξει η κυβέρνηση «μαζί με άλλους δύο πολιτικούς θα συντρίψουν μάρτυρες και Εισαγγελείς», διότι βλέπουν ότι η Προανακριτική που σύστησαν τους γυρνά μπούμερανγκ».

Σε ό,τι αφορά το έγγραφο καθεαυτό αναφέρουν ότι τα δύο κόμματα επιχειρούν μία «λαθροχειρία» στην ερμηνεία του εγγράφου της κας Τουλουπάκη, ενώ το έγγραφο επιβεβαιώνει το αντίθετο, ότι δηλαδή πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Και συνεχίζουν οι ίδιες πηγές: «Ισχυρίζονται πως εάν οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι οι ίδιοι που έχουν καταθέσει και στο FBI τότε δήθεν επιβεβαιώνεται η σκευωρία, αφού μπορεί να το έκαναν προσδοκώντας αμοιβή. Εάν δεχθεί όμως κανείς ότι πρόκειται για τους ίδιους μάρτυρες, τότε αυτό συνιστά παραδοχή πως δεν υπάρχει σκευωρία. Διότι οι καταθέσεις στο FBI για το σκάνδαλο Novartis και στην ελληνική πτυχή του, έγιναν πολύ καιρό (ήδη από το καλοκαίρι του 2016) πριν ξεκινήσει η έρευνα στην Ελλάδα. Και οι μάρτυρες αυτοί κρίθηκαν αξιόπιστοι από το FBI πριν αρχίσει η έρευνα στην Ελλάδα. Επομένως, ούτε οι εισαγγελικές αρχές, τις οποίες εμπλέκει η ΝΔ μέσα στον πανικό της στη δήθεν σκευωρία, ούτε φυσικά κανένα στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να «υπαγόρευσαν» στους μάρτυρες τι θα καταθέσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη, αφού είχαν ήδη κάνει αντίστοιχες καταγγελίες στο FBI από το καλοκαίρι του 2016. Η μόνη περίπτωση να ισχύουν πλέον τα περί σκευωρίας, είναι να πουν από τη ΝΔ με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι σε αυτήν εμπλέκεται και το FBI».

Σχετικά Νέα