ΣΥΡΙΖΑ: «Θρίλερ» με την παρουσία Κασσελάκη στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για ένα θέμα που τα προηγούμενα χρόνια δεν απασχολούσε το κόμμα, αυτό της εκπροσώπησης στην Πορεία για την Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ωστόσο, φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς λόγω του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και όσων έχουν προηγηθεί με τη διάσπαση στο κόμμα, μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και όχι μόνο!

Η επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σαββατοκύριακο και όσα «βαριά» λέχθηκαν από όλες τις πλευρές φαίνεται πως μπορεί να οδηγήσουν, έτσι και αλλιώς μετά την αποχώρηση ύστερα από 15 χρόνια του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια πρωτοφανή εικόνα όπου να μην υπάρχει «μπλοκ» του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία!

Παράλληλα, τα στελέχη της «Ομπρέλας» με έντονη αντιδικτατορική δράση, τα οποία πρωτοστατούσαν τα προηγούμενα χρόνια στην εκπροσώπηση της Κουμουνδούρου στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, θα επιλέξουν να παραστούν μεν, αλλά χωρίς κομματική «σημαία» στις φετινές εκδηλώσεις.

Η… πόρτα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν τις εκδηλώσεις για την Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι η «πόρτα» που «έριξε» η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν εκείνος θέλησε να διερευνήσει τις προθέσεις τους.

Ειδικότερα, σε σχετική «κρούση» που έγινε, τα νεότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψαν το θέμα στους… Γραμματείς του κόμματος, παίρνοντας αποστάσεις από την κεντρική εκπροσώπηση της Κουμουνδούρου.

Την ίδια στιγμή, άλλωστε, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διαδραμάτιζε καταλυτικό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο μαζικής εκπροσώπησης του κόμματος, φαίνεται πως οδεύει σε ένα μεγάλο ποσοστό προς την έξοδο, με αποτέλεσμα αρκετά από τα μέλη της να επιλέγουν να παραστούν στην πορεία μετέχοντας στο μπλοκ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), αντί να συνοδεύουν τη νέα ηγεσία του κόμματος.

Τα σενάρια για την παρουσία Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, δεν αποκλείεται αντί του Πολυτεχνείου ο Στέφανος Κασσελάκης να καταθέσει στεφάνι στους χώρους του ΕΑΤ -ΕΣΑ συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διαφορετικά, συζητείται ο Στέφανος Κασσελάκης να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Στουρνάρη, πιθανόν αύριο το πρωί, στα πλαίσια της συμμετοχής εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου στις επετειακές εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα