

Στην κατάθεση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης επιμένει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συνεδρίασε την Τετάρτη το απόγευμα με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από το «έγκλημα των Τεμπών».
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου το Εκτελεστικό Γραφείο εκτιμά ότι «Όσο περνούν οι μέρες και οι ώρες, και όσο έρχονται στην επιφάνεια και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για το έγκλημα των Τεμπών και την επιχείρηση συγκάλυψής του, η κοινωνία απαιτεί άμεση πρόταση μομφής στον κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερούμε».
Όσον αφορά τις προανακριτικές το Εκτελεστικό Γραφείο θεωρεί ότι «είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η συγκρότησή τους», ωστόσο προσθέτει: «Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να λάβουν υπόψιν όλη τη δικογραφία και όλα τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων, για να αποδοθούν ολοκληρωμένα οι ευθύνες και να μην επικρατήσει η ατιμωρησία. Όπως απαραίτητο είναι οι προανακριτικές να μην αποτελέσουν “πλυντήριο” για κανέναν, αλλά να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Και βεβαίως να αποκαλυφθεί και ο εντολέας τους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Π. Μαρινάκης: Οι εγκληματικές πράξεις στα Πανεπιστήμια δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές
Αύριο Τρίτη 13/05 θα επισκεφθεί το Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα είναι.
Κληρώθηκαν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου για Τριαντόπουλο
Κληρώθηκαν τα 3 τακτικά και τα 2 αναπληρωματικά μέλη από τον Άρειο Πάγο που θα απαρτίζουν.
Με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση και σε συνεργασία.
Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη- Φ. Μερτς στο Βερολίνο την Τρίτη
Συνάντηση με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, θα έχει την Τρίτη στο.