ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για Sonoco Hellas: Ο αναπτυξιακός παράδεισος του κ. Μητσοτάκη σημαίνει μπαράζ λουκέτων και απολύσεων σε βιομηχανίες

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την ώρα που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα δήθεν θετικά της αποτελέσματα στην ανάπτυξη της χώρας, άλλη μια επιχείρηση ανακοινώνει αιφνιδιαστικά λουκέτο, επικαλούμενη το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος.

Μετά την ΓΙΟΥΛΑ στο Αιγάλεω, την Tupperware και την Crown Can Hellas σε Πάτρα και Κόρινθο, μόλις χθες η SonocoHellas, ανακοίνωσε ότι σταματάει την λειτουργία των δυο εργοστασίων της σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ καλεί το Υπουργείο Εργασίας να λάβει άμεσες πρωτοβουλίες για την συνολική στήριξη των εργαζομένων, που από τη μια μέρα στην άλλη μένουν χωρίς δουλειά, καθώς και των οικογενειών τους. Η παροχή ολιγόμηνων επιδομάτων, χωρίς προοπτική για κατά προτεραιότητα απορρόφηση σε θέσεις εργασίας, θα σημάνει το απόλυτο αδιέξοδο για αυτούς τους 85 εργαζομένους.

Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να μας πει που θα σταματήσει αυτό το μπαράζ λουκέτων και απολύσεων. Ποιος είναι ο αναπτυξιακός παράδεισος που ευαγγελίζεται, όταν πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις επιλέγουν να κλείσουν τα εργοστάσια που εδρεύουν στην Ελλάδα αλλά και να συνεχίσουν τις εργασίες τους σε άλλες χώρες; Πόσο ακόμη η ελληνική κοινωνία θα μετρά απολυμένους, εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές ζώνες και μείωση της εγχώριας παραγωγικής της δύναμης;

Γαβρήλος Γιώργος, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Γιαννούλης Χρήστος, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

Θρασκιά Ράνια, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

Νοτοπούλου Κατερίνα, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

Παππάς Πέτρος, βουλευτής Κιλκίς

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα