

Με μια ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει με δηκτικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να απέχει από την ψηφοφορία για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Όπως αναφέρει, «Η χώρα μας οφείλει πάντα να προωθεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, στηρίζοντας αμοιβαία αποδεκτά βήματα και λύσεις.
Η απόφαση της κυβέρνησης να διαφοροποιηθεί στην ψηφοφορία για ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο, όπως η Ισπανία, η Ρουμανία και κυρίως η Κύπρος, που καταψήφισαν, δεν συμβάλλει σε αυτόν τον στόχο.
Η τοποθέτηση αυτή δεν συζητήθηκε με τις πολιτικές δυνάμεις, μολονότι μεταβάλλει, χωρίς εξήγηση, την πάγια ελληνική θέση. Παράλληλα, αποδυναμώνει τον ρόλο του μεσολαβητή που θα έπρεπε να έχει η Ελλάδα στην περιοχή».
Σημειώνεται πως ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ψηφοφορία στο Συμβούλιο της Ευρώπης: «Δεν περιμέναμε τέτοιες κινήσεις από Ελλάδα, Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ουκρανία και Αρμενία» είπε μιλώντας στο RTV.
«Είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι με τη στάση και την προσέγγιση της Ελλάδας και της Σλοβακίας, ως μελών της ΕΕ, που ήταν συγκρατημένα, κυρίως επειδή ακούσαμε από αυτούς ότι δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου».
Ο Ντάτσιτς εκτίμησε ότι αυτή ήταν μια μέρα για την οποία το Συμβούλιο της Ευρώπης κάποτε θα ντρέπεται και δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία της Σερβίας, η οποία είχε καταψηφίσει, αποχώρησε από την αίθουσα μετά την ψηφοφορία επειδή δεν ήθελε να συμμετάσχει περαιτέρω σε «φιέστες», αλλά σημείωσε ότι η Σερβία δεν έχει αποχωρήσει από την οργάνωση.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.