ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: «Ως εδώ με τις φτηνές προβοκάτσιες και τη στημένη ένταση»

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία που εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για κάλυψη στους καταστροφείς του ΑΠΘ δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, η ΝΔ, το «κόμμα της ανομίας και της διάλυσης της δημόσιας παιδείας, προσπαθεί να υπερκαλύψει το αδιέξοδό της καταφεύγοντας στη συκοφαντία».

«Έχοντας την κυρία ευθύνη για τη μετατροπή του ΑΠΘ σε πεδίο μάχης επενδύει στην πόλωση και στην καταστροφή. Θα όφειλε να είναι πιο προσεκτική.

Ειδικά σήμερα που ένας νέος άνθρωπος που έμεινε προφυλακισμένος για μήνες απαλλάχθηκε οριστικά από τις κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του για τα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει: «Ως εδώ με τις φτηνές προβοκάτσιες και τη στημένη ένταση. Πριν να είναι αργά».

Ανακοίνωση και από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει τις προβοκατόρικες καταστροφές στις σχολές του ΑΠΘ καθώς και την ασύστολη βία των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια», επισημαίνει σε ανακοίνωση του το κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει «πως οι καταστροφές στο ΑΠΘ εξυπηρετούν την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει το πολιτικό αδιέξοδο που δημιούργησε με την εγκατάσταση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «το Υπουργείο Παιδείας και οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ έχουν την ευθύνη για την αναζήτηση μιας λύσης που δεν θα διαλύει το πανεπιστήμιο, θα σέβεται τις αποφάσεις των ακαδημαϊκών οργάνων και θα επιδιωχθεί χωρίς αυταρχισμό και κλιμάκωση της βίας».


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα