

Τους 35 υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξαν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στις 9.μμ (δόθηκε παράταση μίας ώρας) είχαν ψηφίσει πάνω από 60.000 μέλη και φίλοι, αριθμός που θεωρείται “πολύ σημαντικός”, δεδομένου ότι η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη.
Τα αποτελέσματα ανά περιφέρεια φτάνουν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπής, της οποίας επικεφαλής είναι ο Φώτης Κουβέλης, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο.
Ο συγκεκριμένος τρόπος διαμόρφωσης του ευρωψηφοδελτίου χαρακτηρίζεται “γιορτή της Δημοκρατίας” από την Κουμουνδούρου, ενώ κάνει πράξη τη δέσμευση του Στέφανου Κασσελάκη για το χτίσιμο “του νέου ΣΥΡΙΖΑ με άνοιγμα του στην κοινωνία”.
Από τις περίπου 400 αιτήσεις που εστάλησαν, επελέγησαν 205 πρόσωπα που διεκδίκησαν μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.
Από τη σημερινή διαδικασία αναδείχθηκαν 35 υποψήφιοι, ενώ πέντε θέσεις θα συμπληρωθούν απευθείας από τον κ. Κασσελάκη. Οι δύο νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι χωρίς να λάβουν μέρος στις σημερινές προκριματικές εκλογές.
Κατά την ψηφοφορία, μέλη και φίλοι επέλεξαν συγκεκριμένο αριθμό υποψηφίων ανάλογα με την περιφέρεια που ψήφισαν. Για παράδειγμα, όποιος ψήφισε εντός Αττικής επέλεξε υποψηφίους από την ομάδα της Αττικής.
Αυτό έγινε ώστε οι 205 υποψήφιοι να είναι έστω και στοιχειωδώς γνωστοί στους ψηφοφόρους και να υπάρχει αναλογικότητα, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί εάν όλοι ψήφιζαν για όλους, από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη.
Δια ζώσης ψήφισαν όλα τα μέλη και οι φίλοι, σε όποιο εκλογικό τμήμα τους εξυπηρετούσε. Στη διαδικτυακή ψήφο είχαν δικαίωμα μόνο όσοι υπέβαλαν το αίτημα στην πλατφόρμα isyriza.gr μέχρι την προηγούμενη Κυριακή.
Στην ίδια πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να δουν ποιους και πόσους ψηφίζουν ανά περιφέρεια.
Δείτε εδώ: https://euroekloges.syriza2024.gr
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.