ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα αποφάσεων για την ομάδα Αχτσιόγλου

Η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται αύριο με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου και ενώ σήμερα, ο νέος πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης έτεινε εκ νέου χείρα φιλίας και συνεργασίας, κάνοντας λόγο για ένα νέο «εσωκομματικό σύμφωνο συμβίωσης» που να ενισχύει την ενότητα με κανόνες σεβαστούς απ’ όλους και με κοινή βούληση για αξιόπιστη δημόσια έκφραση του κόμματος.

Ωστόσο ο «γάμος» των δύο πλευρών προεδρικών και «6+6» δείχνει να έχει πολλά προβλήματα και είναι αμφίβολη η μακροημέρευσή του.

Η συνεδρίαση αρχίζει αύριο (19/11/23) το πρωί διαδικτυακά και εκτιμάται ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα παραμένουν στο κόμμα, έστω και με την φόρμα ενός «εσωκομματικού συμφώνου συμβίωσης», όπως πρότεινε ο κ. Κασσελάκης στην συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη ομάδα υπάρχουν επτά βουλευτές. Η Ομπρέλα είχε δύο βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι επτά βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου αν ενωθούν με τους δύο της Ομπρέλας τότε θα χρειάζονται ακόμα έναν βουλευτή για να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, για την σύσταση της οποίας χρειάζονται 10 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα έχουν εκδηλωθεί ενωτικές κινήσεις από πολλά στελέχη για να δημιουργηθούν «γέφυρες» ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μεταξύ αυτών των στελεχών είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε αρκετές συναντήσεις, την ώρα που όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως στην σημερινή του συνέντευξή του στην ΕΦ.ΣΥΝ., επέλεξε, να κρατήσει χαμηλούς τόνους απέναντι στα στελέχη της Ομάδας Αχτσιόγλου, σε αντίθεση με τις πολύ σκληρές αναφορές του έναντι της «Ομπρέλας»: «Στην ομιλία μου κατέδειξα την υποκρισία και τον παραλογισμό που χαρακτήρισε τα έργα και τις ημέρες κορυφαίων στελεχών της «Ομπρέλας» πριν αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Οι ίδιοι άνθρωποι που σχεδίαζαν τη διάσπαση εδώ και καιρό, επιχείρησαν μια δολοφονία χαρακτήρα από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου. Έδρασαν και μίλησαν απολίτικα, με χυδαίες προσβολές και συνωμοσιολογίες για τη ζωή μου, τις ιδέες μου, τα κίνητρά μου. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου στην Κεντρική Επιτροπή εκτόξευσαν χυδαίες προσβολές και επέδειξαν γηπεδική συμπεριφορά. Εξ ου και η φόρτισή μου. Πέραν της φόρτισης όμως, υπάρχει και η αποφασιστικότητα. Η αποφασιστικότητά μου να μην ξαναζήσουμε τέτοιες ανθρωποφαγικές και διαλυτικές καταστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», είπε ο κ. Κασσελάκης στην ΕΦ.ΣΥΝ.

Σήμερα επίσης (18/11/23) με κείμενό τους, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, 26 μέλη της Οργάνωσης Μελών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων Αττικής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα