

Έκλεισαν στην 1 το μεσημέρι οι κάλπες για τη μυστική ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επί της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, που κατέθεσαν χθες με τους «87» 100 μέλη του οργάνου.
Αν η πρόταση περάσει, ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρει απέναντί του τον Παύλο Πολάκη στην προεδρική κούρσα, ο οποίος χθες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του αλλά δεν κατέθεσε πρόταση μομφής.
Στην αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου που διεξάγονται οι διαδικασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής, έχουν στηθεί τρεις κάλπες, όπου ψηφίζουν αλφαβητικά τα μέλη, για να διευκολυνθεί η ψηφοφορία.
Στις 11 το πρωί ψήφισε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην πρόταση μομφής των 87.
Η διαδικασία προβλέπεται ότι θα κρατήσει μέχρι τη 13.00 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει η καταμέτρηση. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται αργότερα το μεσημέρι.
Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής απαιτούνται το 50% συν μία ψήφος του συνολικού αριθμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή πρέπει να την υπερψηφίσουν 148 από τα 295 μέλη του οργάνου.
Η επόμενη ημέρα
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αντώνη Αντζολέτου, στην Κουμουνδούρου επικρατεί η τέλεια «πολιτική καταιγίδα». Το «ξεκαθάρισμα» στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.
Νίκη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης σημαίνει προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο όπου το αποκλειστικό του αντικείμενο θα είναι η επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων.
Με επικράτηση της ηγεσίας ο Στέφανος Κασσελάκης θα οδηγήσει το κόμμα στο καταστατικό συνέδριο, στις 4-6 Οκτωβρίου, προκειμένου να επιφέρει σημαντικές αλλαγές που περιλαμβάνει και το όνομα.
Σχετικά Νέα
ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα»
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
Τ. Θεοδωρικάκος: Στόχος η ισχυρή παραγωγική ανάπτυξη με δημοσιονομική σταθερότητα
“Η ισχυρή ανάπτυξη με τη συμβολή όλων των πολιτών, δημιουργεί ισχυρά πλεονάσματα που αξιοποιούνται.
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.