ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης τους …ταράζει στη “συλλογικότητα” και προσκαλεί “αδιαμεσολάβητα” , Πολίτες στο γραφείο του

Από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο, μηδέ το σκηνικό ρήξης στο εσωτερικό έχει αλλάξει, μηδεμια ουσιαστική επιχείρηση σύγκλισης των δυο αντιμαχόμενων στρατοπέδων, είναι σε εξέλιξη.

Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει το πρόγραμμά του ακάθεκτος, τα προβλήματα στα Κομματικά ΜΜΕ διογκώνονται , οι διαφωνούντες αφήνουν σοβαρές αιχμές για την απόφαση κλεισίματος της Αυγής, προστέθηκε στη χιονοστιβάδα αντιδράσεων και το σχέδιο συρρίκνωσης του κομματικού ραδιοφωνικού σταθμού “στο κόκκινο” και εν πάση περιπτώσει, το χάσμα στο εσωτερικό, βαθαίνει.

Καμια λευκή επιταγή δεν προτίθενται να χορηγήσουν οι διαφωνούντες – άλλως “Κίνηση των 87” στην ηγεσία ενώ οι δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών όπως του Χρήστου Σπίρτζη με βολές προς την ηγεσία, συνεχίζονται αμείωτες.

Ο κ. Κασσελάκης, απολύτως οχλημένος από την τροπή που έχει πάρει το εσωκομματικό μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ την οποία διαβάζει επί μονίμου βάσεως ως “αμφισβήτησή” του ( όχι αδίκως,, εν πολλοίς), κλείνοντας τις εργασίες της ΚΕ το Σάββατο τους “απείλησε” αφενός ότι θα τους… ταράξει στη συλλογικότητα ( με συνεχείς συνεδριάσεις των κομματικών Οργάνων), αφήνοντας παράλληλα να πλανάται και μια αδιόρατη απειλή για διαγραφές όσων μετά από συνεδριάσεις, εκείνοι θα συνεχίσουν να παίζουν δημόσια στον δικό τους σκοπό ( προδήλως σε αντίστιξη με τον δικό του).

Θα κάνει πράξη τις διαγραφές; Αμφίβολο.

Η υπόθεση “Ενιαια Κεντροαριστερά” που αποτελεί κύριο αίτημα των “87” και όχι μόνο- η εν εξελίξει εσωκομματική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ και οι σχετικές δημοσκοπήσεις που τάσσονται υπέρ ενός τέτοιου σεναρίου, ασκούν εμφανή πίεση και ταραχή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητεί …διαβεβαιώσεις και από τον Αλέξη Τσίπρα πως σε περίπτωση ενιαίου φορέα ο ίδιος θα ηγηθεί της προσπάθειας, καθόσον το …δικαιούται ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η πληροφορία ότι θα λάβει τέτοια πολυπόθητη δέσμευση και στήριξη άλλωστε, ελέγχεται ως απολύτως ανακριβής.

Αδιαμεσολάβητα
Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για την υπόθεση των κομματικών ΜΜΕ. Χθες , ένα πρώην μέλος της ( παραιτήθηκε) και ένα νυν, διατύπωσαν δημόσια προβληματισμό σε δηκτικό τόνο.

Πρόκειται για τους Διονύση Τεμπονέρα και Κώστα Ζαχαριάδη, αντίστοιχα οι οποίοι διερωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν η Αυγή να “έβγαινε” κανονικά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο 3% και να μην μπορεί να βγει σήμερα που βρίσκεται στο 14.9%.

Θα τεθούν αυτά αναλυτικά στο τραπέζι της ΠΓ, όπου θα συμμετάσχει και ειδική οικονομική επιτροπή που συνέστησε για αυτό τον σκοπό ο κ. Κασσελάκης.

Αίσθηση – Αναπόφευκτα όχι χωρίς μια δόση γέλωτα- προκάλεσε εν τω μεταξύ στο εσωτερικό ,η πρόσκληση που απηύθυνε ο Στ. Κασσελάκης σε Πολίτες για συνάντση στο γραφείο του για σήμερα, προκειμένου να έχουν μαζί του μια ( ακόμη) αδιαμεσολάβητη επαφή.

Η Κουμουνδούρου πάντως, σε πείσμα όσων αισθάνονται ότι και αυτή η πρωτοβουλία του προέδρου, φλερτάρει σοβαρά με το γελοίον, εμφανίστηκε χθες με άτυπη ενημέρωσή της, ενθουσιασμένη από την ανταπόκριση.

Τα νεότερα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της μεσημεριανής ΠΓ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα