

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη διασφάλιση της συνέχισης των σπουδών των Ελλήνων που φοιτούν στην Ουκρανία και τη Ρωσία προχώρησαν 51 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη, του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη, και του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξη Χαρίτση, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Συγκεκριμένα, επισημαίνουν πως η εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τεραστίων διαστάσεων καταστροφές, με τις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και μέρες να έχουν στοιχίσει, μέχρι στιγμής, εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.
Η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος του ουκρανικού λαού στην προσφυγιά, όπως επίσης και πολλούς διαμένοντες σε εμπόλεμες περιοχές, μεταξύ αυτών και Ελλήνων.
Οι Έλληνες που φοιτούν στην Ουκρανία αναγκάστηκαν και αυτοί με τη σειρά τους, να εγκαταλείψουν την χώρα, μη γνωρίζοντας φυσικά τι θα συμβεί με την συνέχιση των σπουδών τους.
Παράλληλα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι και οι Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, καθώς ο αποκλεισμός των ρωσικών τραπεζών από το Διατραπεζικό Σύστημα SWIFT, προκαλεί αδυναμία πρόσβασης των Ελλήνων στα χρήματα τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την διαβίωσή τους και τη συνέχιση των σπουδών τους.
Επειδή είναι άγνωστο πότε θα τερματιστούν οι πολεμικές συγκρούσεις και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει με κάθε δυνατό τρόπο για την ομαλή συνέχιση των σπουδών των Ελλήνων φοιτητών σε Ουκρανία και Ρωσία, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό αν σκοπεύει να διασφαλίσει τη συνέχιση των σπουδών των Ελλήνων που φοιτούν στην Ουκρανία και τη Ρωσία και αν ναι, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί προς τον σκοπό αυτόν.
Σχετικά Νέα
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.