ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει τη δική του νομοθετική διάταξη για τον αποκλεισμό του Κασιδιάρη από τις εκλογές

Ο  ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τη δική του νομοθετική διάταξη για τον αποκλεισμό του Ηλία Κασιδιάρη από τις επικείμενες εκλογές.

Η πάγια γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως η θέση των νεοναζί και καταδικασμένων Χρυσαυγιτών είναι στη φυλακή και όχι στο δημόσιο βίο. Και πολύ περισσότερο στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταθέσει συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη για τον αποκλεισμό τους από τις εκλογές.

Η νομοθετική διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ, βασίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες:

 

  • Η νομοθετική διάταξη να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα. Η τροπολογία που έχει δει το φως της δημοσιότητας, εγείρει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας, που μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκώμενο.
  • Η νομοθετική διάταξη να είναι σαφής για τους νεοναζί και να μην ανοίγει κερκόπορτα για διευρυμένες ερμηνείες και εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη πολιτική ιδεολογία.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης εδώ και τρία χρόνια ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές έχει πολιτική δράση, μέσω ακόμα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και συγκροτεί τους οπαδούς του σε νεοναζιστικό κίνημα είναι τεράστιες και απαράγραπτες.

Ωστόσο, με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η δυνατότητα συγκλίσεων πάνω στο δικαίωμα της Δημοκρατίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα