

«Για ακόμη έναν μήνα ο υψηλός πληθωρισμός και η σαρωτική ακρίβεια ισοπεδώνουν τα εισοδήματα των πολιτών, ιδιαίτερα των οικονομικά πιο αδύναμων», σημειώνουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας την τελευταία μέτρηση για τον πληθωρισμό.
Οπως αναφέρουν, «τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός ανήλθε στο 8,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα που ήταν ήδη στο 4,8%. Οι αυξήσεις των τιμών είναι συνεχείς και πολύ μεγάλες, όπως μαρτυρά και ο μέσος δείκτης δωδεκαμήνου του πληθωρισμού που αυξήθηκε κατά 9,5%.
Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης, που απορροφούν σχεδόν το σύνολο του εισοδήματος των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων. Όπως για παράδειγμα στα τρόφιμα που σε πολλές περιπτώσεις πλησιάζουν ή και ξεπερνούν το 20%, αλλά και στα καύσιμα ή την ενέργεια που οι αυξήσεις είναι διπλάσιες και τριπλάσιες του γενικού δείκτη.
Οι μήνες διαδέχονται ο ένας τον άλλον με τις τιμές να αυξάνονται αδιαλείπτως, την αγοραστική δύναμη των πολιτών να συρρικνώνεται διαρκώς, τα νοικοκυριά να συμπιέζουν ολοένα και περισσότερο ανελαστικές στην πραγματικότητα δαπάνες τους, και η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια πολιτική.
Μια πολιτική που μας φέρνει στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στις τιμές στην ενέργεια και στις τελευταίες στην αγοραστική δύναμη και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
Δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για πολιτική επιλογή. Γι’ αυτό και η πολιτική αλλαγή είναι η μόνη διέξοδος».
Σχετικά Νέα
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.