

Η ανακοίνωση της Τουρκίας ότι αναστέλλει τις παράνομες έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι να αρχίσει ο διάλογος είναι τα καλά νέα. Ένα θετικό βήμα για την έστω και προσωρινή αποκλιμάκωση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, σημειώνει, «οι αναφορές των Τούρκων αξιωματούχων στην ατζέντα αυτού του διαλόγου είναι τα κακά νέα, αφού οι δηλώσεις αυτές προμηνύουν δύο πράγματα:
Ότι η Τουρκία προσπαθεί να βάλει στο τραπέζι του διαλόγου μη υπαρκτές διαφορές, καθώς και ότι εμμέσως μας προσκαλεί σε κοινές έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, που η ίδια θεωρεί αμφιλεγόμενες.
Αυτό δεν μπορεί παρά να μας γεννά έντονη ανησυχία. Υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά, ότι η διαφορά μας με την Τουρκία, που οφείλουμε να λύσουμε με διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου, είναι μόνο μία και αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, που τα όριά της ταυτίζονται με αυτά της ΑΟΖ», καταλήγει.
Σχετικά Νέα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε καφετέρια που άνοιξε πρώην άνεργη με πρόγραμμα της ΔΥΠΑ – Βίντεο στο TikTok
«Πού πάμε; Είμαστε καθ’ οδόν για το Περιστέρι, όπου γίνεται η 44η Ημέρα Καριέρας.
Κ. Χατζηδάκης: Με πολλή δουλειά και μεταρρυθμίσεις θα πάμε στις εκλογές το 2027
Από τις επόμενες κυβερνητικές προτεραιότητες μέχρι θέματα της επικαιρότητας (αξιολόγηση – άρση μονιμότητας, Τέμπη.
Πέθανε ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Ροκόφυλλος
Πέθανε ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Ροκόφυλλος σε ηλικία 94 ετών..
Ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη για τις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ και το πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας που απευθύνεται σε άνεργους νέους
Τη 44η «Ημέρα Καριέρας», που διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, επισκέφτηκε το μεσημέρι του.