ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέτυχε ρεκόρ δεκαετίας σε αριθμό μετακλητών

«Πλέον οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν πως όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για “επιτελικό” κράτος εννοούσε “πελατειακό”, και τίποτα περισσότερο«, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, επ’αφορμής δημοσιεύματος για «ρεκόρ» μετακλητών υπαλλήλων στην κυβέρνηση.

«Την ώρα που η πανδημία καλπάζει και η οικονομία βρίσκεται σε ιστορικά επίπεδα ύφεσης, η τακτοποίηση “γαλάζιων παιδιών” και κολλητών σε θέσεις μετακλητών με βαρύ δημοσιονομικό τίμημα δεν έχει τέλος» κατσγγέλλει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», κατά το οποίο η «κυβέρνηση έχει φτάσει να συντηρεί 2.965 μετακλητούς».

Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά, μάλιστα, για «ρεκόρ δεκαετίας», ενώ αποτιμά «το κόστος των “γαλάζιων παιδιών” στα 65 εκατ. ευρώ».

«Η ιστορία θα γράψει ότι επί Μητσοτάκη το κόστος της συντήρησης των Γενικών Γραμματειών που υπάγονται στον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά έχει αυξηθεί κατά 236%», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η Δημόσια Διοίκηση έχει υποφέρει πολλά από τον κ. Μητσοτάκη. Όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι δημόσιοι υπάλληλοι τον θυμούνται ως τον υπουργό των απολύσεων. Τώρα γίνεται ο πρωθυπουργός που με παλαιοκομματικές πρακτικές γυρίζει τον δημόσιο τομέα δεκαετίες πίσω».

«Πλέον οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν πως όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για “επιτελικό” κράτος εννοούσε “πελατειακό”, και τίποτα περισσότερο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Νέα