ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση λειτουργεί ως… τουριστικός σαμποτέρ

Έλλειψη σχεδιασμού, λάθη και ψέματα καταλογίζει στην κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα νησιά, με το τοπικό lockdown στη Μύκονο και τις διαρροές για ανάλογα μέτρα και σε άλλα νησιά “στην καρδιά του καλοκαιριού”.

Κατά τις πληροφορίες μάλιστα, θα σηκώσει τους τόνους εντός και εκτός Βουλής για το θέμα, ενώ δεν αποκλείεται θεσμική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Η κατηγορία περί “ψεμάτων” οφείλεται στα περιστατικά με τους έξι 18χρονους που παρέμειναν επί ώρες… σε πάρκινγκ στην Πάρο επειδή διαγνώστηκαν θετικοί, αλλά και με την οικογένεια που περιπλανιόταν στο λιμάνι της Αλοννήσου για τον ίδιο λόγο, ελλείψει ξενοδοχείων καραντίνας.

Ειδικότερα, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε χθες ότι η οικογένεια στην Αλόννησο δεν περιπλανήθηκε στο λιμάνι αλλά επέστρεψε στο ξενοδοχείο που είχε κάνει τις διακοπές της επειδή, λόγω θετικού τεστ, δεν μπορούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο.

Οι αρμόδιοι τομεάρχες Χρήστος Σπίρτζης (Προστασίας του Πολίτη) και Κατερίνα Νοτοπούλου (Τουρισμού) και ο τοπικός βουλευτής (Μαγνησίας) Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατήγγειλαν χθες ότι όχι δεν υπήρξε καμία επιστροφή στο ξενοδοχείο, αλλά ο ιδιοκτήτης του, βλέποντας την περιπλάνηση της οικογένειας, τους παραχώρησε ιδιόκτητο οίκημα, σε άλλο σημείο του νησιού, για να περάσουν το βράδυ μέχρι να βρεθεί λύση.

“Δυστυχώς τα περιστατικά ντροπής για τη χώρα μας είναι πολλά. Λίγες ημέρες πριν, 18χρονος Ιταλός, θετικός στον κορωνοϊό, δεν έβρισκε ξενοδοχείο ή έστω ένα δωμάτιο για να απομονωθεί στη Μύκονο και περιφερόταν στο νησί, σε απόλυτη απόγνωση.

Επίσης, έξι 18χρονοι, επίσης διαγνωσμένοι φορείς του covid19, παρέμειναν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας της Πάρου χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης και φιλοξενίας τους σε χώρο ειδικό για καραντίνα”, επισημαίνουν τα τρία στελέχη, θέτοντας θέμα ανύπαρκτης προετοιμασίας.

Παλινωδίες και “ατομική ευθύνη”
Συνολικά για την κυβερνητική διαχείριση στην εξέλιξη της πανδημίας, και μάλιστα στην “καρδιά” της τουριστικής σεζόν, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι:

Αγνόησε την πρόταση που παρουσίασε η αξιωματική αντιπολίτευση τον Απρίλιο για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όσων εργάζονται στον τουρισμό.
Με τις παλινωδίες του με το AstraZeneca και τα “χαρτζιλίκια” απέτυχε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.
Πέταξε το μπαλάκι για αυστηρούς ελέγχους στην “ατομική ευθύνη”, τις ναυτιλιακές και τους επιχειρηματίες, για να κρύψει την πρωτοφανή ανυπαρξία της Πολιτείας, με αποτέλεσμα οι ουσιαστικοί έλεγχοι να είναι ανύπαρκτοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, παρά τον εμβολιασμό άνω του 90% των κατοίκων.
Αγνόησε την αυτονόητη ανάγκη για ελέγχους από τον ΕΟΔΥ και δωρεάν μαζικό testing σε όλα τα νησιά, ενώ σε πολλά τα μοριακά ή rapid test είναι είδος πολυτελείας ή δεν υπάρχουν καν.
Αγνόησε την έκκληση για ενίσχυση του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας Υγείας καθώς και για πρόβλεψη ξενοδοχείων καραντίνας, με αποτέλεσμα τουρίστες που έχουν νοσήσει να μην έχουν πού να μείνουν, εικόνες που διασύρουν τη χώρα διεθνώς.
«Κάποια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει πως καλοκαίρι δεν σημαίνει ανέμελα τριήμερα κάθε εβδομάδα για τον ίδιον, αλλά δουλειά για χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρηματίες», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα