ΣΥΡΙΖΑ για τα 74 χρόνια από τη λήξη του Β’ ΠΠ: Θυμόμαστε και τιμούμε την αντιφασιστική νίκη των λαών

Ανακοίνωση με αφορμή 74 τα χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες των μεγάλων, αντιφασιστικών κινημάτων, των παρτιζάνικων στρατών, που πολέμησαν με κάθε μέσο, θυσιάστηκαν, εκτελέστηκαν, για να μην επικρατήσει ο φασισμός και ο ναζισμός. Τιμούμε τους αγώνες του ελληνικού λαού, που ανέπτυξε ένα από τα μαζικότερα κινήματα αντίστασης στην Ευρώπη, με πρωτοπόρους το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ. Σήμερα, θυμόμαστε ξανά το σύνθημα του 1945, “Ποτέ πια πόλεμος-Ποτέ πια φασισμός!”. Καθήκον όλων μας είναι η μνήμη, αλλά και η εγρήγορση» αναφέρει στη γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ιδιαίτερα σήμερα, όπου παντού στην ήπειρό μας προβάλλει ξανά το φάντασμα του ρατσισμού, του εθνικισμού, αλλά και του νεοναζισμού, όπου κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, οι νοσταλγοί του ολοκληρωτισμού, όπως η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της “Χρυσής Αυγής”, αποτελεί ύψιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του αντιφασισμού, αλλά και ύψιστο καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη, ο καθημερινός αγώνας εναντίον των απάνθρωπων ιδεών των πολιτικών επιγόνων του Χίτλερ» σημειώνει στην ανακοίνωση του το κυβερνών κόμμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται, με όλες του τις δυνάμεις, για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού αντιφασιστικού μετώπου. Για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Ισότητας, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρήσκευμα, εθνική καταγωγή. Σε αυτή την κρίσιμη εποχή για τη χώρα μας και για την Ευρώπη, οι αγώνες της γενιάς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατά του ναζισμού και του φασισμού, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη και υπόδειγμα για όλους κι όλες που παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον, σε έναν καλύτερο κόσμο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Νέα