ΣΥΡΙΖΑ για Πνευματικό: Ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της ΝΔ η καθυστερημένη αποπομπή του

«Ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της ΝΔ στην Υγεία» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την απόφαση Μητσοτάκη για αποπομπή «με τέτοια καθυστέρηση» του Σπύρου Πνευματικού από τις λίστες της ΝΔ.

«Το επιτελείο Μητσοτάκη ήταν ο μόνος κύκλος ανθρώπων σε όλη τη χώρα που δεν αισθάνθηκε ανατριχίλα με την αδιανόητη δήλωση περί διαλογής ασθενών που πάσχουν από καρκίνο, προκειμένου να μειωθεί το κόστος περίθαλψης» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ για Πνευματικό: Ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της ΝΔ η καθυστερημένη αποπομπή του-1
Τσίπρας: «Κρυφή ατζέντα της ΝΔ σε οικονομία και Δημόσια Υγεία»
Όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «αρχικά επιχείρησαν να κουκουλώσουν το ζήτημα, με μία δήλωση ανασκευής του ίδιου του κ. Πνευματικού. Έπρεπε να περάσουν 24 ώρες και να σηκωθεί τσουνάμι πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων για να αντιληφθεί η ΝΔ πως αυτή η χυδαία υπόθεση δεν μπορεί να κουκουλωθεί. Και ο κ. Πνευματικός δεν θα αποπεμπόταν εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε ξεκαθαρίσει πως η δήλωσή του αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για την Υγεία».

Και καταλήγει: «Μπορεί ο κ. Πνευματικός να φεύγει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αυτό που μένει ωστόσο είναι η αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας της ΝΔ για την Υγεία: Περαιτέρω συρρίκνωση του ΕΣΥ, ιδιωτικοποιήσεις και υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν καθολικής περίθαλψης στο βωμό του κόστους.

Στις 25 Ιουνίου συγκρούονται δύο αντίθετα σχέδια και για την Υγεία: αυτό της ΝΔ και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες πρέπει να κάνουν την επιλογή τους».

ΣΥΡΙΖΑ για Πνευματικό: Ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της ΝΔ η καθυστερημένη αποπομπή του-2
Μητσοτάκης για Πνευματικό: Αδιαπραγμάτευτη η καθολική πρόσβαση κάθε πολίτη στο ΕΣΥ
Λίγο νωρίτερα, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου για ζητήματα οικονομίας που παραχώρησε σήμερα στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει πως «κατανοούμε γιατί οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ κου Πνευματικού δεν ήταν κάποιο λάθος», αλλά η «ατζέντα που έκρυβε η ΝΔ και τη φανέρωσε».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πνευματικός έθεσε εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης, μετά τις δηλώσεις του περί διαχείρισης καρκινοπαθών, που προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων.

Να σημειωθεί ότι, βάσει νόμου, τα ψηφοδέλτια δεν μπορούν να αλλάξουν. Συνεπώς, αν ο κ. Πνευματικός εκλεγεί (σε περίπτωση, δηλαδή, που η Ν.Δ. κερδίσει επιπλέον έδρες στην Εύβοια), τότε θα παραδώσει την έδρα του.

«Ενα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», διεμήνυε λίγο μετά την απόφαση αποπομπής του υποψήφιου βουλευτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.