ΣΥΡΙΖΑ για Γλυπτά Παρθενώνα: Μπαίνει τέλος στο προεκλογικό σόου Μητσοτάκη

«H συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια της κυβέρνησης να επανενεργοποιήσει τον εθνικό στόχο της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, αφού συγχρωτίστηκε επικοινωνιακά με τον βλαπτικό για τα συμφέροντα της χώρας θόρυβο πολλών ξένων δημοσιευμάτων, έσβησε κάτω από την ηχηρή σφαλιάρα που της επέφερε η χθεσινή δήλωση της υπουργού Πολιτισμού της Βρετανίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του o ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτήν, σημειώνει η Κουμουνδούρου, «φαίνεται να κόβεται κάθε συζήτηση για οριστική επιστροφή και επανένωση των Γλυπτών και, τουλάχιστον, μπαίνει τέλος στο προεκλογικό σόου της κυβέρνησης Μητσοτάκη με αντικείμενο ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τη χώρα.

Αποδεικνύεται επίσης ότι η εγκατάλειψη του οδικού χάρτη της ΟΥΝΕΣΚΟ (απόφαση 2021 για επίλυση του ζητήματος σε διακυβερνητικό επίπεδο μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βρετανίας) οδηγεί σε ολισθηρό αδιέξοδο παρουσιάζοντας την Ελλάδα αναξιόπιστη στον Διεθνή Οργανισμό. Η διγλωσσία της κυβέρνησης, που από τη μια επικαλείται την απόφαση αυτή, και από την άλλη την καταστρατηγεί στην πράξη, δεν θα μπορούσε να έχει καλή κατάληξη. Οι προεκλογικές φιέστες της ΝΔ και οι μυστικές διαπραγματεύσεις αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης με εκπροσώπους ενός μουσείου, μάς επαναφέρουν σε καθεστώς εξάρτησης και αποικιοκρατίας και, όπως φάνηκε, μόνο πίσω πηγαίνουν τον εθνικό στόχο της επανένωσης των Γλυπτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει ότι η πιστή υπεράσπιση της εθνικής γραμμής, με οδικό χάρτη την απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ, είναι η μόνη ενδεδειγμένη μέθοδος που θα υποχρεώσει τη βρετανική κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εξάλλου, οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται, κι αυτό ισχύει τόσο για τη Βρετανία, όσο και για την Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα