

«Ο κ. Μητσοτάκης, εδώ και τόσους μήνες, δεν έχει κάνει ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη σύγκλησης της Συνόδου των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις για την οικονομία και τα εθνικά μας ζητήματα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του ανακοίνωση για την πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να συγκαλέσει Σύνοδο των χωρών του Νότου.
«Γιατί άραγε ακόμα και ο ΑΝΥΠΕΞ κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μετείχε στην συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ των MED7, δεν κάνει καμία αναφορά σε “προετοιμασία της Συνόδου MED7”, κάτι που δεν θα παρέλειπε να επισημάνει εφόσον ίσχυε;», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «αφού λοιπόν ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για σύγκλησή της, μαθαίνουμε ξαφνικά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι αυτό έγινε “κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Μητσοτάκη”».
«Δεν περίμενε κανείς να αναγνωρίσει η ΝΔ τη σημασία της καθιέρωσης της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου από τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Το δυστύχημα, όμως, για τη χώρα είναι ότι δεν περίμενε επίσης κανείς ο κ. Μητσοτάκης να έχει οποιοδήποτε ουσιαστικό, πολλώ δε μάλλον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές ή περιφερειακές πρωτοβουλίες».
Σχετικά Νέα
Ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε καφετέρια στο Περιστέρι που χρηματοδότησε η ΔΥΠΑ
Κατάστημα καφέ στο Περιστέρι, που άνοιξε πρώην άνεργη με τον αδελφό της, αξιοποιώντας πρόγραμμα.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για αναφορά του ονόματός του σε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων
Έγκληση στις εισαγγελικές αρχές, υπέβαλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζητά.
Σ. Καλαφάτης: «Τεχνητή Νοημοσύνη και brain gain, ένα ευρωπαϊκό και ελληνικό στοίχημα»
Με επίκεντρο την έρευνα, την τεχνητή νοημοσύνη και την επιστροφή επιστημών στον ευρωπαϊκό χώρο,.
Το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον Χρήστο Ροκόφυλλο
Με βαθύ σεβασμό και θλίψη το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον πρώην υπουργό του κόμματος Χρήστο.