ΣΥΡΙΖΑ: Επιτροπή δεοντολογίας με ευθύνη Τζανακόπουλου – Γεροβασίλη

Με ευθύνη του γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Τζανακόπουλου και της γραμματέα της Κ.Ο. Ό. Γεροβασίλη θα λειτουργήσει η επιτροπή δεοντολογίας. Εισήγηση που πήρε το πράσινο φως από το Πολιτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση “παραφωνιών” οι δύο γραμματείς θα επικοινωνούν με τα… απρόσεκτα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν κριθεί απαραίτητο, θα τους ζητείται να ανακαλέσουν τη δήλωσή τους, ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι δύο γραμματείς θα παραπέμπουν το θέμα στα αρμόδια πολιτικά – κομματικά όργανα.

Σε σχέση με τον Ευ. Τσακαλώτο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να του είπε πως έκανε λάθος με τη δημοσιοποίηση της αντίθεσής του με τον χαρακτηρισμό “πολιτικός απατεώνας”, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία. Έπειτα από συζήτηση σε ήπιο και συντροφικό κλίμα, όπως μετέφεραν συμμετέχοντες στο Π.Σ., εξηγήθηκε ότι δεν ήταν μομφή στον πρόεδρο αλλά πολιτική θέση, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη οι διαφωνίες να τίθενται στα όργανα του κόμματος.

Στα οργανωτικά ζητήματα συμφωνήθηκε η περαιτέρω προώθηση του στόχου της διεύρυνσης και ενοποίησης του φορέα με στόχο την ομαλή μετάβαση στο συνέδριο με εξωστρέφεια.

Έτσι το επόμενο διάστημα τα στελέχη και οι οργανώσεις θα “τρέξουν” σε όλη την Ελλάδα με νέες χρεώσεις, νομαρχιακές συνδιασκέψεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Ευθύνη θα έχουν το Πολιτικό Συμβούλιο, η Οργανωτική Γραμματεία, το Οργανωτικό Γραφείο και με μέριμνα για την ενισχυμένη εκπροσώπηση των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά Νέα