

«Το ΕΣΥ και οι υγειονομικοί βρίσκονται υπό κατάρρευση, ξεκίνησαν οι αεροδιακομιδές γιατί δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς στη βόρεια Ελλάδα και η κυβέρνηση και ο κ. Πέτσας συνεχίζουν κυνικά τους πανηγυρισμούς πως τα έχουν κάνει όλα καλά και τα χυδαία ψέματα με δημιουργική λογιστική. Δυστυχώς, οι αλχημείες τους διαψεύδονται από τη ζοφερή πραγματικότητα του τριψήφιου αριθμού νεκρών κάθε μέρα και του αδιεξόδου του ΕΣΥ».
Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
«Την ώρα που ο ΟΟΣΑ βάζει την Ελλάδα προτελευταία στις χώρες της ΕΕ σε επιπρόσθετες δαπάνες για την Υγεία από την έναρξη της πανδημίας και η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές 600 εκατ. ευρώ στην Υγεία για το 2021, ο κ. Πέτσας ανακαλύπτει αύξηση του προϋπολογισμού για το ΕΣΥ», σημειώνει.
«Την ώρα που τα στοιχεία της απογραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου είναι σαφέστατα και δείχνουν αρνητικό ισοζύγιο στο προσωπικό του ΕΣΥ, ο κ. Πέτσας ανακαλύπτει για αύξηση κατά 14%. Η δραματική αλήθεια όμως είναι πως σε όλους τους φορείς της υγείας το προσωπικό είναι μειωμένο κατά περίπου 6 χιλιάδες εργαζόμενους το Σεπτέμβριο 2020 έναντι του Σεπτεμβρίου 2019 (100.338 τον Σεπτέμβριο 2019 – 94.424 τον Σεπτέμβριο του 2020). Ακόμη και στο διάστημα Φεβρουάριος 2020 – Σεπτέμβριος 2020, δηλαδή μέσα στην περίοδο της πανδημίας, το μόνιμο προσωπικό μειώνεται σταθερά».
Σχετικά Νέα
Επίσκεψη του υφ. Προστασίας του Πολίτη στις φυλακές Νέων Αυλώνα
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα το Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα.
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025, το σχέδιο νόμου του.
ΚΚΕ: Οι κυβερνήσεις Γερμανίας, Ελλάδας και η ΕΕ να τοποθετηθούν επίσημα για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις
Στη συζήτηση για τις «διαβουλεύσεις της Επιτροπής Αναφορών το 2023» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
Π. Παυλόπουλος: Η Συνθήκη της Λωζάνης και το ζήτημα των Μειονοτήτων
Στη Συνθήκη της Λωζάνης και το ζήτημα των Μειονοτήτων αναφέρθηκε ο πρώην Πρόεδρος της.