ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των «6+6»

Χωρίς ανακοινώσεις, αλλά με την συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της εξόδου σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η πολύωρη συνεδρίαση της ομάδας Αχτσιόγλου καθώς δεν ελήφθησαν σήμερα αποφάσεις.

Πάντως, θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι το σενάριο αυτό καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των
στελεχών που τοποθετήθηκαν, τάχθηκε υπέρ της άμεσης αποχώρησης αλλά το ακριβές «τάιμινγκ» παραμένει ανοιχτό.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε γύρω στις 11 το πρωί με την κοινή διαπίστωση σε βουλευτές και στελέχη ότι δεν είναι δυνατή η συμβίωση με τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και τον Παύλο Πολάκη.

«Το ζήτημα είναι καταρχάς πολιτικό και ύστερα πολιτικού προσωπικού αλλά η ηγεσία επιλέγει να μην το προσεγγίζει έτσι και για αυτό αναλώνεται στην κατασκευή εσωτερικών εχθρών» ανέφεραν στην εισήγησή τους κορυφαία στελέχη της τάσης, παραπέμποντας και στο κλίμα που επικρατεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ηγετικά στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης να δίνουν τον τόνο.

«Το κλίμα δυσκολεύει πάρα πολύ και κατάσταση όλο και πιο πολύ μοιάζει με βούρκο» σημείωσε κατά πληροφορίες ο Νάσος Ηλιόπουλος, καθώς και πως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα «κινδυνεύει από τη χλεύη».

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και κάνει την παραμονή εντός του ΣΥΡΙΖΑ αδύνατη, αλλά και στο αν η αποχώρηση πρέπει να είναι άμεση ή σε μερικές μέρες ή εβδομάδες. Στη βάση φαίνεται να κυριαρχεί η άποψη υπέρ της άμεσης αποχώρησης, κάποιοι εκ των βουλευτών ωστόσο φαίνεται να θέλουν περισσότερο χρόνο, ή να είναι καθαρό το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, εφόσον συντελεστεί η αποχώρηση.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Αποχωρούμε από το κόμμα που υπηρετήσαμε»
Στο μεταξύ, είναι γεγονός και η πρώτη συντεταγμένη αποχώρηση από την Νεολαία, καθώς την σχετική απόφαση κοινοποίηση σήμερα η οργάνωση της Θεσσαλονίκης (το «συντριπτικό» κομμάτι της).

Με κείμενό που δόθηκε στη δημοσιότητα τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις που είναι ενάντια στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος.

Σημειώνεται πως αποκορύφωμα αποτέλεσε το διάγγελμα του νέου προέδρου στο οποίο πρότεινε την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος σε σχέση με τις διαγραφές. Η ομιλία του στην Κ.Ε. χαρακτηρίζεται ως διχαστική και προσβλητική.

Στο κείμενο αποσαφηνίζεται από τα μέλη πως «δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με τη παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα