

Για απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη κάνουν λόγο μεταξύ άλλων σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Αθλητισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Θάνος Μωραΐτης, για την αναφορά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, προς δικαστικούς λειτουργούς.
«Η αλλεργία της κυβέρνησης προς τις ανεξάρτητες φωνές στράφηκε τώρα και προς τη Δικαιοσύνη. Έφτασε έτσι ο υφυπουργός Aθλητισμού κ. Αυγενάκης να εγκαλεί δικαστικούς λειτουργούς για τις αποφάσεις τους και να τους υποδεικνύει τι πρέπει να πράξουν», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η αλλεργία της κυβέρνησης προς τις ανεξάρτητες φωνές στράφηκε τώρα και προς τη Δικαιοσύνη. Έφτασε έτσι ο υφυπουργός Aθλητισμού κ. Αυγενάκης να εγκαλεί δικαστικούς λειτουργούς για τις αποφάσεις τους και να τους υποδεικνύει τι πρέπει να πράξουν. Όμως η υπουργική αναφορά σε παραπλάνηση των δικαστικών λειτουργών δεν είναι μια απλή θεσμική απρέπεια αλλά συνιστά εκτροπή που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Όπως και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει, παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, για να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου. Μάλιστα η ανάμιξη σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις γεννά πολλές υποψίες και δημιουργεί προβληματισμούς για τη σκοπιμότητα των κυβερνητικών ενεργειών.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει στην θεσμική τάξη τον υφυπουργό του. Η δικαστική ανεξαρτησία δεν είναι διαπραγματεύσιμη».
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση που υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι
«Με ανοιχτά μάτια ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να πάει η.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.
Συνεργασία για τα Τέμπη με την Πλεύση Ελευθερίας προανήγγειλε ο Στ. Κασσελάκης – Κωνσταντοπούλου: «Εφόσον οι βουλευτές του στηρίξουν την πρόταση μας θα το προωθήσουμε»
Συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα των Τεμπών προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης,.