Συριακά ΜΜΕ: Τρεις νεκροί από «ισραηλινές επιθέσεις»

Τρεις Σύροι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε «ισραηλινές επιθέσεις» την Κυριακή, όπως μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δυνάμεις αεράμυνας αντιμετωπίζουν ισραηλινή επίθεση έχοντας ως στόχο κοντά στη συριακή παράκτια επαρχία Ταρτούς. Ενώ μετέδωσαν ότι οι συριακές δυνάμεις αντιμετωπίζουν επίσης «εχθρικούς στόχους» πάνω από τα βουνά Καλαμούν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Σε ανακοίνωσή του ο συριακός στρατός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπήρξαν δύο ταυτόχρονες ισραηλινές επιθέσεις, μια επίθεση με πυραύλους με στόχο την ύπαιθρο κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, που πραγματοποιήθηκε από την κατεύθυνση νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτού.

Ενώ η άλλη επίθεση προερχόταν από την κατεύθυνση της θάλασσας, με στόχο σημεία νότια της Ταρτούς. Οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν μερικούς από τους πυραύλους, αλλά υπήρξαν «ορισμένες υλικές ζημιές», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA ανέφερε ότι οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις ήταν ελεγχόμενες, χωρίς να διευκρινίσει πού ξέσπασαν.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές για πιθανή επίθεση στη Συρία.