Συρία: Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σε πλήγματα του καθεστώτος

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σε πλήγματα του συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών και των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τρεις γυναίκες περιλαμβάνονται επίσης σε αυτούς που σκοτώθηκαν χθες βράδυ στο χωριό Εχσίμ, νότια της Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Φωτογράφος μάλιστα του γαλλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP στο Εχσίμ είδε μέλη σωστικών συνεργείων να εργάζονται μετά τα μεσάνυχτα υπό το φως προβολέων για να ανασύρουν το πτώμα μιας γυναίκας από τα χαλάσματα μιας οροφής που είχε καταρρεύσει. Τυλίγοντας το πτώμα με μία κουβέρτα, το μετέφεραν σε ασθενοφόρο. Επιζών της οικογένειας δήλωσε στο AFP ότι στο σπίτι είχαν συγκεντρωθεί επισκέπτες για να συγχαρούν μέλος της οικογένειας για τον γάμο του.

Σημειώνεται ότι ο βομβαρδισμός έγινε μερικές ώρες ύστερα από την ορκωμοσία για τέταρτη θητεία του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, που δεσμεύεται να «απελευθερώσει» τις περιοχές που είναι ακόμα εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι από τότε που ξέσπασε το 2011, ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό εκατομμυρίων άλλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα