Συρία: Συγκλονιστική εικόνα – 5χρονη προσπαθεί να σώσει την 7 μηνών αδελφή της

Τον γύρο του κόσμου κάνει η εικόνα στη Συρία, όπου μια 5χρονη προσπαθεί να σώσει την 7 μηνών αδελφή της μπροστά στα μάτια του απελπισμένου πατέρα, στα χαλάσματα ενός βομβαρδισμένου κτιρίου.

Το σοκαριστικό βίντεο και φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε το SY24, δείχνει τη Riham al-Abdullah να κρατά με το χεράκι της την μικρή Tuqa, ενώ ο πατέρας τους προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να τις βοηθήσει.

«Όταν έφτασα στο σημείο ο πατέρας προσπαθούσε να σώσει τα παιδιά του, που ήταν παγιδευμένα στα ερείπια, ούρλιαζε και έκλαιγε από τον πόνο» δήλωσε ο Bashar al-Sheikh, ο φωτογράφος του δικτύου SY24, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο και πριν σπεύσει να βοηθήσει, τράβηξε τη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς δείχνει την πραγματική εικόνα του πόνου και της φρίκης του πολέμου.

«Τα κορίτσια έπεσαν από τον πέμπτο όροφο, τότε άφησα την κάμερα και έτρεξε να τα σώσω. Τα βάλαμε σε ένα αυτοκίνητο και τρέξαμε στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Δυστυχώς, η πεντάχρονη ηρωίδα που έδωσε τόσο μεγάλη μάχη για να σώσει την αδελφούλα της υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το βρέφος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα πάντα με το BBC και το SY-24.

Ο πατέρας των κοριτσιών έχει ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για τον Amjad al-Abdullah, κάτοικο της Αρίχα, ο οποίος έχασε και τη σύζυγό του στους βομβαρδισμούς της Τετάρτης.

 

Σχετικά Νέα