

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεσμεύτηκε σήμερα για τη συνέχιση της επίθεσης του συριακού στρατού στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, με στόχο να «απελευθερώσει» το τελευταίο μεγάλο προπύργιο τζιχαντιστών και ανταρτών, μια μέρα μετά αφότου οι κυβερνητικές δυνάμεις του ανάκτησαν περιοχές στα περίχωρα της μητρόπολης του Χαλεπίου.
«Αυτό είναι ένα πρελούδιο για την τελική ήττα τους (των αντικαθεστωτικών δυνάμεων), αργά ή γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο Άσαντ, τονίζοντας πως οι πρόσφατες ραγδαίες και σύντομες επιτυχίες των συριακών δυνάμεων στην επιθετική τους εκστρατεία προμηνύουν την τελική ήττα της εννιαετούς ανταρσίας ενάντια στην εξουσία του.
Οι δηλώσεις του έγιναν σε τηλεοπτικό διάγγελμα στην συριακή κρατική τηλεόραση την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ επαναλάμβανε τις εκκλήσεις του για κατάπαυση του πυρός στην περιοχή Ιντλίμπ και στις παρακείμενες περιοχές.
«Η μάχη για την απελευθέρωση των επαρχιών Χαλεπίου και Ιντλίμπ συνεχίζεται ανεξάρτητα από τους αλαλαγμούς από το βορρά», είπε ο Σύρος πρόεδρος, αναφερόμενος στις επανειλημμένες απειλές από τη Τουρκία να επέμβει αν συνεχιστεί η προέλαση του συριακού στρατού.
«Η μάχη συνεχίζεται για την απελευθέρωση όλης της συριακής επικράτειας, την εξάλειψη της τρομοκρατίας και την εδραίωση της σταθερότητας», συμπλήρωσε.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις επανέκτησαν την ζώνη των περιοχών που περιβάλλουν τη μητροπολιτική περιοχή του Χαλεπίου χθες Κυριακή, απωθώντας τους τζιχαντιστές και τους αντάρτες.
«Γνωρίζουμε ότι αυτή η απελευθέρωση δεν σημαίνει το τέλος του πολέμου…το τέλος της τρομοκρατίας ή την παράδοση των εχθρών, αλλά σημαίνει ότι τους “πατήσαμε” ενόψει της τελικής νίκης».
Τις τελευταίες ημέρες, ο συριακός στρατός έχει πάρει τον έλεγχο των τμημάτων του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την πόλη του Χαλεπιού με την πρωτεύουσα.
Από το Δεκέμβριο, σχεδόν 900.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά, έχουν εκτοπιστεί λόγω της βίας στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΗΕ.
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας
Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε βάσει του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή.
Πάπας Φραγκίσκος: Ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο τον αποχαιρετούν
Η είδηση του θανάτου του Πάπα Φραγκίσκου σκόρπισε παγκόσμια θλίψη και συγκίνηση. Από την.
SOS για τη Σαντορίνη: Τα υποθαλάσσια ηφαίστεια είναι ικανά για μεγάλες εκρήξεις
Μπορεί οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις οι οποίες για μήνες ταρακούνησαν τις νοτιοανατολικές Κυκλάδες, με.
Πώς θα κυμανθεί το επόμενο διάστημα η τιμή των καυσίμων
Ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρώην πρόεδρος πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων μίλησε στο Open και εξήγησε.