Συρία: Νίκη του κόμματος Μπάαθ στις βουλευτικές

Το κυβερνών κόμμα Μπάαθ στη Συρία και οι σύμμαχοί του κέρδισαν την πλειοψηφία των εδρών στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή οι οποίες είχαν χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική επιτροπή.

Η εξόριστη αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει «παρωδία» την ψηφοφορία.

Συνδεδεμένα με την οικογένεια ‘Ασαντ, το κόμμα Μπάαθ και συμμαχικά του κόμματα, κέρδισαν 177 έδρες από τις 250 της Εθνοσυνέλευσης, ανακοίνωσε ο διευθυντής της εκλογικής επιτροπής Σάμερ Ζέμρικ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Δαμασκό.

Το ποσοστό συμμετοχής ήταν 33,17%, έναντι 57,56% που ήταν στις εκλογές του 2016, πρόσθεσε.

Μεταξύ των νικητών των εκλογών είναι ο επιχειρηματίας Χούσαμ Κατέρτζι, σε βάρος του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήταν οι τρίτες βουλευτικές εκλογές μετά την έναρξη το 2011 της σύγκρουσης που μετρά περισσότερους από 380.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Οι εκλογές αυτές διεξήχθησαν μεσούσης μιας ολοένα βαθύτερης οικονομικής κρίσης, ένα και πλέον μήνα μετά τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βασικά στελέχη της συριακής κυβέρνησης, με τον Μπασάρ αλ-‘Ασαντ να έχει εδραιώσει την κυριαρχία του στο 70% και πλέον του συριακού εδάφους.

Για πρώτη φορά, η ψηφοφορία διεξήχθη σε πρώην προπύργια των ανταρτών.

Τα εκατομμύρια των Σύρων στο εξωτερικό, εκ των οποίων μια πλειοψηφία προσφύγων, δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν.

Σχετικά Νέα