

Δεκαοχτώ άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν το Σάββατο σε αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών και ισλαμιστών που πολεμούν εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, που υποστηρίζεται από τη Μόσχα, παρά την εκεχειρία που ανακοίνωσαν Τουρκία και Ρωσία.
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Ιντλίμπ, ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας, επτά ακόμη στην πόλη Μπινίς και τέσσερις στο χωριό Ναϊράμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν στις επιδρομές, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.
Αυτόπτες μάρτυρες και μια ομάδα πολιτικής άμυνας έκαναν λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς και περισσότερους από 40 τραυματίες.
Οι επιδρομές έγιναν δύο μέρες μετά αφότου ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε μια κατάπαυση πυρός σε αυτή τη συριακή επαρχία, έπειτα από μια ρωσοτουρκική συμφωνία. Την Παρασκευή, η Άγκυρα ανέφερε ότι η έναρξη ισχύος της εκεχειρίας είναι το Σάββατο τα μεσάνυχτα.
Σχετικά Νέα
Κρεμλίνο: Ικανοποίηση από τη στάση των ΗΠΑ που αποκλείει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι η θέση του Τραμπ να αποκλείσει την ένταξη.
Αλληλοκατηγορίες Κιέβου και Μόσχας για παραβίαση της πασχαλινής εκεχειρίας
Συνεχίζουμε τις μάχες μετά την πασχαλινή εκεχειρία που κήρυξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβεβαίωσε το.
Πάπας Φραγκίσκος: Οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων χτύπησαν 88 φορές όσα τα χρόνια ζωής του ποντίφικα
Οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων ήχησαν 88 φορές στις 11.00 τιμώντας τον πάπα.
Λευκός Οίκος για Πάπα Φραγκίσκο: Ας αναπαυθεί εν ειρήνη
Ο Λευκός Οίκος «τίμησε» τον πάπα Φραγκίσκο με ένα σύντομο μήνυμα στο Χ: «Ας.