

Για τρίτη συνεχή ημέρα συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, μετά την επίθεση των τζιχαντιστών εναντίον φυλακής, η οποία κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 70 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή επίθεση εναντίον της φυλακής, όπου κρατούνται περίπου 3.500 φερόμενα ως μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ανάμεσά τους και ηγετικά της στελέχη.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε ότι εκατοντάδες κρατούμενοι, μέλη του Ισλαμικού Κράτους, έχουν συλληφθεί, όμως εκτίμησε ότι δεκάδες άλλοι κατάφεραν να δραπετεύσουν από τη φυλακή.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση που έχουν εξαπολύσει στη Συρία οι τζιχαντιστές από το 2019.
Οι μάχες μαίνονται στη βορινή πλευρά της φυλακής, δήλωσε σήμερα ο Φάρχαντ Σάμι εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), του αραβοκουρδικού στρατιωτικού συνασπισμού που στηρίζεται από τις ΗΠΑ.
Σε ανακοίνωση που μετέδωσε την Παρασκευή «πρακτορείο» του Ισλαμικού Κράτους, Amaq, η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της φυλακής, επισημαίνοντας ότι στόχος της επιχείρησης είναι «να απελευθερωθούν κρατούμενοι».
Σύμφωνα με τις κουρδικές αρχές, που ελέγχουν μεγάλες περιοχές στη βόρεια Συρία, περίπου 12.000 τζιχαντιστές από περισσότερες από 50 χώρες κρατούνται στις φυλακές που είναι υπό τον έλεγχό τους.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ξεκινά τις απολύσεις εργαζομένων στο γραφείο περιβαλλοντικής δικαιοσύνης
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency- EPA) έστειλε ειδοποιήσεις λύσης συμβάσεων εργασίας.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.