

Για τους προφανείς κινδύνους που εγκυμονεί το άνοιγμα των συνόρων μίλησε την Τετάρτη ο Νικόλαος Σύψας και παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να έχουμε διαθέσιμο εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε λιγότερο από έναν χρόνο.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών τόνισε αρχικά ότι «ο τουρισμός στα χρόνια της πανδημίας είναι ένα είδος πειράματος. Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα γίνει. Ελπίζουμε ότι θα πάμε καλά, αλλά καθαρή εικόνα θα έχουμε μετά από δύο εβδομάδες. Το θετικό είναι ότι το σύστημα PLF που διαθέτουμε είναι προηγμένο και μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε οποιονδήποτε τουρίστα όπου κι αν βρίσκεται ανά πάσα στιγμή».
Ο κ. Σύψας παραδέχθηκε ότι με το άνοιγμα των συνόρων «ο κίνδυνος προφανώς και πολλαπλασιάζεται. Είναι λογικό και πρέπει οι πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν ασπάζεται την αισιοδοξία άλλων επιστημόνων σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο.
«Δεν πιστεύω ότι θα μπορούμε να το έχουμε στο φαρμακείο της γειτονιάς μας σε λιγότερο από έναν χρόνο. Αν συμβεί το αντίθετο θα είμαστε ευτυχείς».
Κλείνοντας, ο κ. Σύψας τόνισε ότι οι λοιμωξιολόγοι περιμένουν το δεύτερο κύμα του κορονοϊού «μέσα με τέλη του φθινοπώρου. Προετοιμαζόμαστε ήδη γι αυτό».
Σχετικά Νέα
Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: Οι αντίπαλοι της Εθνικής στην πρώτη φάση των προκριματικών
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (13/5) η κλήρωση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ, που.
Βόλος: Άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε θαμώνες καταστήματος στο κέντρο της πόλης – Έρευνες για τον εντοπισμό τους
Πανικός επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στην καρδιά του.
Αυτοκίνητο: Τα νέα SOS που πρέπει να γνωρίζετε για την υποχρεωτική ασφάλιση του οχήματος σας έναντι φυσικών καταστροφών
Διευκρινίσεις για τη θέσπιση της υποχρεωτικής ασφάλισης του αυτοκινήτου έναντι φυσικών καταστροφών από τον.
Κιλκίς: Σπείρα διαρρηκτών είχε «ανοίξει» 23 εκκλησίες επί 8 μήνες – Και ανήλικοι μεταξύ των κατηγορουμένων
Εξιχνιάστηκε σειρά διαρρήξεων σε εκκλησίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο Κιλκίς. Δράστες είναι,.