

Η ΑΔΕΔΥ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η σύμπραξη των δικηγόρων και λογιστών – φοροτεχνικών στην απονομή των συντάξεων.
Πριν την κατάθεση της αίτησης της ΑΔΕΔΥ είχαν προηγηθεί καταθέσεις αιτήσεων ακύρωσης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής και στην συνέχεια από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.
Οι προσφεύγοντες ζητούν από το ΣτΕ να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώσει» άμεσα, να ανασταλεί και να ακυρωθεί η υπ΄ αρθμ. 45891/2021 απόφαση του υπουργού Εργασίας για «τον καθορισμό των προϋποθέσεων, κανόνων, διαδικασίας και λοιπών θεμάτων για την πιστοποίηση επαγγελματιών για την εφαρμογή του άρθρου 255 του νόμου 4798/2021».
Υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη σε ένα πλέγμα συνταγματικών διατάξεων.
Σχετικά Νέα
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους τριών μελών οικογένειας στο Ελληνικό
Κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες θανάτου, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, τριών.
Νεκρός 81χρονος στο αλιευτικό του σκάφος στην Αιδηψό
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου 2025, μέσα στο.
Ρήγμα στα ταξί για το «σκνίπα pass» – Αλλαγή στάσης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία
«Γυρνάς μ’ ένα ταξί μέσα στη νύχτα…» λέει το γνωστό τραγούδι του Κώστα Μακεδόνα,.
Έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη Νέδα με νεκρό το 4χρονο αγόρι – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην περιοχή της Νέδας.