Συντάξεις χηρείας: Νέες διευκρινίσεις για τις περικοπές- Ποια επιδόματα δεν θα αναπροσαρμοστούν σύμφωνα με τον Μαρινάκη

Είναι αναγκαίο να αναπροσαρμοστούν τα επιδόματα που χορηγούνται στους πολίτες όσο οι κρίσεις φεύγουν, επεσήμανε σήμερα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η αναπροσαρμογή αυτή δεν αφορά τα προνοιακά επιδόματα και τα κοινωνικά, τα επιδόματα αναπηρίας και τα επιδόματα μητρότητας ,ξεκαθάρισε ο κ.Μαρινάκης. «Τα επιδόματα που ήταν πάρα πολύ χρήσιμα για να στηριχθεί όρθια η κοινωνία- θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν όσο οι κρίσεις φεύγουν. Και αυτή η αναπροσαρμογή δεν αφορά τα προνοιακά και τα κοινωνικά επιδόματα » σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε πάρει μόνιμα μέτρα, έχουμε μειώσει φόρους αλλά είχαμε να αντιμετωπίσουμε κρίσεις. Τώρα που φαίνονται πως οι κρίσεις φεύγουν- θα δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε μόνιμα μέτρα που ήδη έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται και σε λιγότερα επιδόματα. Αυτό πρέπει να γίνεται στον σωστό χρόνο» συμπλήρωσε.

Για τις συντάξεις χηρείας

Ερωτηθείς για τις συντάξεις χηρείας και τις ενδεχόμενες περικοπές είπε πως « υπάρχουν δύο κατηγορίες που αφορά η συζήτηση: η μία -που δεν αφορά τώρα -που είναι του δημοσίου τομέα και η άλλη του ιδιωτικού τομέα. Μιλάμε καταρχήν για την εφαρμογή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.. νόμου παλαιότερης κυβέρνησης. Υπάρχει ένα ζήτημα …ενδεχόμενης απαίτησης του κράτος αχρεωστήτως καταβληθέντων στις δικαιούχους συντάξεων χηρείας. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των φορέων για το θέμα αυτό. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι το οποίο να δημιουργήσει πρόβλημα στο εισόδημα και θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο. Για παράδειγμα εάν είναι 20 χιλιάδες ευρώ ή 30 χιλιάδες ευρώ – λέω ένα ποσό- να πάει αυτό να ζητηθεί από το κράτος και να δημιουργήσει ένα πρόβλημα σε μια δικαιούχο μιας σύνταξης χηρείας » απάντησε.

« Εξετάζονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τις συντάξεις χηρείας. Δεν θέλω εγώ να πω τώρα ότι αυτά δεν θα ζητηθούν. Γιατί δημοσιονομικά εγώ αυτό δεν μπορώ να το πω, αυτή τη στιγμή με αβεβαιότητα .Μακάρι να γίνει αυτό θα πω εγώ. Αλλά ακόμη και εάν κάποια χρήματα έχουν καταβληθεί- που κακώς έγινε αυτό και αναζητηθούν, αυτό θα γίνει σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου ούτως ώστε αυτό να μην φαίνεται σε κάποια μηνιαία καταβολή. Το καλύτερο δυνατό είναι ο στόχος όπως αντιλαμβάνεστε και τα χρήματα είναι δεδομένα ..εννοώ τα δημοσιονομικά» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα