

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει την Πέμπτη να παρακάμψει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και μέσω τροπολογίας ετοιμάζεται να νομοθετήσει την μεταβίβαση των μετοχών των εταιρειών νερού στο Υπερταμείο
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η κυβέρνηση επιχειρεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα συζητηθεί την Πέμπτη στη Βουλή με τροπολογία – όνειδος για την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη (άρθρα 119 και 120) να παρακάμψει τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (190, 191/2022) που επιτάσσουν την επιστροφή τους στο Δημόσιο αφού κρίθηκε ως αντίθετη με το Σύνταγμα της Χώρας η μεταβίβαση των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ προς το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ).
Η Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού αναφέρει:
«Η πράξη της κυβέρνησης είναι έκφραση προκλητικής αδιαφορίας απέναντι στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και τον Ελληνικό Λαό που απαιτεί τη δημόσια διαχείριση του φυσικού αγαθού του νερού, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από κάθε δημοκρατικό πολίτη.
Το περιβάλλον απειλείται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Σαν να μην έφταναν οι φετινές καταστροφικές πυρκαγιές, συνέχεια των περσινών, το υπό κατάθεση νομοσχέδιο περιέχει την καταστροφή των περιοχών NATURA.
Μαζί με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα ενάντια στις πολιτικές επιλογές που απειλούν και το περιβάλλον και τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισής του νερού»
e–mail: [email protected]
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα προς την.
Χανιά: Φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα έξω από αποθήκη
Στις φλόγες τυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (21/4), μία σειρά από αυτοκίνητα που ήταν.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Απριλίου
Σήμερα Τρίτη, 22 Απριλίου, 3η Διακαινησίμου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των.
Θεσσαλονίκη: Τρία τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς μέσα σε λίγη ώρα
Τρία τροχαία ατυχήματα, με διαφορά λίγης ώρας το ένα από τα άλλα, συνέβησαν χθες,.